Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grlica

crtj-admin
Site Admin

Grlica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Grlica hoče gnezditi na balkonu

Ko so nam obnavljali fasado, so (menda) tudi zaprli dostop pticam na podstrešje. Menda so tam gnezdili golobi, vrane, ... verjetno tudi grlice. Zdaj en par vztrajno že nekaj dni znaša material v plitev žleb na odprtem balkonu. Pogosto ju podim, odletita, a se vrneta. Posprejala sem z alkoholnim kisom, polila z vodo, nasula poper - nič ju ne odvrne.
Kaj bi zaleglo?
P.S. Prav nič mi ni do gnezd katerihkoli ptic na balkonu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poskusi (če se da) zapreti tisto mesto s čim, bodičastim, recimo. Se strinjam, niti slučajno ne moreš imeti grlic, pa še po fasadi bi se cedilo.............
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če ne moreš zapreti, obesi v bližino nekaj, kar bo migetalo in se lesketalo, če bo še ropotalo zraven toliko bolje. Mogoče vetrnica, če imaš dovolj prepiha, drugače pa star CD ...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Še konec zgodbe: še en dan sem odganjala parček, potem me neko jutro ni bilo dve, tri ure in iz žleba so štrlele tanke vejice za gnezdo. Vse sem zbrskala ven (uf, je bilo kar nevarno "delo na višini"), potem sta tisti dan še malo letala tam okrog, končno pa odnehala.
Naj srečno izvalita svoj zarod na kakšnem bolj prijaznem mestu..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Seasmoon je napisal/a:
Grlica sedi na kakiju.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin