seme solate hrastov list - zelene barve

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

seme solate hrastov list - zelene barve

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Če kdo potrebuje, lahko pustim semeniti to solato in dobite seme jeseni. sporočite. Jaz je ne bom več sejala._________________Lp, Živa
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Zakaj pa ne?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Živa, če ti ni v napoto, pusti prosim semeniti. Sigurna sem, da bo spomladi seme še kako dobrodošlo. Lani sem jo prvič sejala (seme sem dobila od tebe) in je od tedaj naprej pri meni nepogrešljiva spomladanska solata za obiranje in rezanje. Letos jo bom poskusila sejati avgusta, računajoč, da jo bom obirala do zmrzali, ki jo kar dobro prenaša. Ena sadika mi je celo prezimila in jo bom tudi pustila cveteti in semeniti.

Imaš še vedno isto sorto kot lani - tisto, katere listi rastejo v višino (za primerjavo z ono, ki ima bolj vodoravno postavljene liste).
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, to je tista sorta, ja. Mislim, da se imenuje Catalogna.
Druga, ki ji je zelo podobna, le da ima svetlozelene liste, pa se mora drugače imenovati, vendar ne vem sedaj imena (morda hrastov list zelena ali Till/white bowl... ne vem). Bom pustila semeniti in dobite, kdor želi.
Verjetno bom pustila semeniti tudi rdečo hrastov list.

Junglas, ker je noče nihče jesti. Malo bolj trda je od ostalih. Baje je naj ne bi polži marali, vendar moji niso izbirčni.
Je pa tako, da seme še imam. Ker si nisem označila, kaj je kaj, sem sejala na grede in letos označila s številkami vrečke. Ko je vzklila, imam končno imena.

Imam pa eno rjavo solato. Zelo podobno Canasti, le da je pretežno rjave barve. Ker je še v fazi rasti, ne vem, če bo naredila polglavo.Pojma nimam, kako sem prišla do semena, kdaj sem jo sejala... je pa moje seme._________________Lp, Živa
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Živa, jaz bi te tudi prosila za seme.. sem jo že imela pred leti in nam je bila ok.
Odgovori