Stran 1 od 1

Prunus salicina, (Burgundy plum)

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Po Avg 01, 2016 9:05 pm
Napisal/-a Bety11
ALi kdo od vas pozna to rastlino?

http://luirig.altervista.org/schedenam/fnam.php?taxon=Prunus+salicina_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja

Objavljeno: To Avg 02, 2016 3:45 pm
Napisal/-a Aye-Aye
To je japonska sliva (pravzaprav izvira iz kitajske). ki je precej podobna naši, pravzaprav našemu ringloju, renklodi. Velikokrat je meso rdeče. Naj bi bila zelo okusna. Tudi pri nas že dobiš različne sorte, cene pa so kar lepo zasoljene. Vsaj tule

Že nekaj časa si ogledujem sorto satsuma. Morda že kdo ima?

TULE , zelo uporabna stran

Objavljeno: So Avg 06, 2016 10:13 am
Napisal/-a juglans
V čem pa je posebnost te "češpuce", .... razen v temu, da je plod večji?
No, okus ima resnično nekoliko poseben, to že lahko povem.

Sicer pa zanimivo ....

Pred časom sem na forumu dobil kolekcijo cepičev cimberjev. Stara drevesa že od nekoč, brez imen sort, različne oblike, menda to in to, itd.

In, eden od teh, ki je letos prvič malce obilneje cvetel, pa ga je kasneje demolirala pozeba, me je presenetil z enim plodičkom. Kar naenkrat se je zasvetil. Plod je bil premera 3-4cm, meso rumeno, koščica pa krajša kot pri slivah, recimo ji, da je bolj zaokrožna, vendar razmeroma majhna v primerjavi s celim sadežem. Od kosti je šla skoraj brez težav. Okus kot že rečeno nekoliko poseben, ne klasično slivov ali cimberjev. (ne morem natančneje opisati, ker smo si ga razdelili trije degustatorji)

Skratka, dečko (ali dečva, kakor za koga) me malce spominja na ...

Ali je, ali ni?

Fotografije niso najbolj jasne, a vseeno.
https://www.dropbox.com/sc/e805kjdpzgt57je/AAAhFd7Yvthzc9OOBP5052W-a