Stran 1 od 1
Bučke v omaki kot shranek
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Sr Avg 10, 2016 12:52 am
Napisal/-a cinija1
Svetlo prepražim čebulo nasekljano ali narezano na lističe, dodam papriko in popražim, dodam bučke.
Predno začnem s praženjem naribam bučke, jih posolim in pokisam, ter zmešam.
Bučke dušimo enih 10 minut in dodamo še malo paradižnika, popra, soli, kolikor je še potrebno, kajti bučk ne ožemam. Dodam še peteršilj, lahko daš korenček nariban.
Nekega pravega recepta nimam. Delam tako, da je dobtro, da bi lahko takoj jedel.
Zdevam v kozarce in zaprem in zavijem, da ostane toplo.
Uporabim pogreto zraven krompirja v kosih, pire, restan krompir.
Pa tudi za kakšno enolončnico se da uporabit.
Za jutri imam 3 bučke, ki so mi malček ušle, pa nič zato.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...