Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fertigacija - venturijev injektor

crtj-admin
Site Admin

Fertigacija - venturijev injektor

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zanimam se za možnost, da bi v kapljičnem namakalnem sistemu dodal še hranila, torej fertigacija.

Malo sem bral naokoli in vidim možnost, da do tega cilja pridem z zadevo v obliki T, pri kateri levo in desno teče tok vode za namakanje, rep pa priključimo na poljubno posodo z namešanim gnojilom, nakar podpritisk zaradi pretoka namakalne vode sesa iz posode še gnojilo. To naj bi se imenovalo venturijev injektor.

http://www.hidroponika.com/index.php?route=product/product&product_id=895

Nakar sem se spravil googlati za slovensko ponudbo take opreme in nisem našel nič, kar me je nekoliko presenetilo.

Se je morda že kdo ukvarjal s tem? Hvala.

(Čeprav čisto fizikalno blago sumim, da tole sploh ne bo delovalo, če je na končni strani regulator pritiska, preden gre voda v kapljače...)
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Reskiraš 2 dolarja, poskusiš in poročaš. Wink

http://www.ebay.com/itm/1-2-Irrigation-Venturi-Device-Flowers-Fertilizer-Injectors-Garden-Water-Tube-/371818425886?hash=item56921aee1e:g:9Z0AAOSwB09YCLNb

Drugače pa najdeš kar precej zadetkov na Ebay, če v iskalno polje napišeš :
Fertilizer Injector
Odgovori