Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mandevilla/Dipladenia - dipladenija

crtj-admin
Site Admin

Mandevilla/Dipladenia - dipladenija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
- avtor mfranc
Nazadnje urejal/a muha 27 Dec 2018 20:19; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc, imaš letos ob vseh drugih rastlinah, ki zahtevajo pozornost, za tele sploh še kaj časa?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Eh, Muha, letos sem napravil kruto "redukcijo" loncev Rolling Eyes , ostala je samo tale rdeča, ostale sem pošenkal. Plan, samo ena dipladenija ... Cool .

Trenutno je zopet grdo obšlesana, jo pritisnem ko se malo ohladi Wink . Mi pa edina ni preživela zime temno rdeča, ki pa je bila skoraj neobčutljiva na sončni efekt. In je bila v planu, da ostane doma. Glede na to, da sem bil preko zime invaliden, je še čudo, da mi ni šlo k vragu več rož Rolling Eyes .
Če to temno rdečo kje najdem, bom verjetno zamenjal tole rdečo, ki je res hudo občutljiva na sončno pripeko.

No ja, plani so kot zarečen kruh Wink ; v vrtnariji nisem mogel mimo nove igračke, ko še malo poraste, jo pripeljem na forum Very Happy .

LP_________________mfranc
mfranc

No ja, preden se je napolnila baterija v fotoaparatu, se je začelo mračiti. In se je "zalaufal" fleš Rolling Eyes .

V bistvu je rožica mnogo lepša Wink

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Čudovita in izredno bogata s cvetjem. Kdor zna, pač zna!
mfranc

Nova, letošnja igračka Wink . Zadaj stara dipladenija.

Dipladenia Citrine

Hibrid, z bogsigavedi kakšno rožo Cool .

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Lepa je in nekaj posebnega. Si jo kupil pri nas, ali iz tujine?
mfranc

Saj zato me je premamila, res je posebna. Se mi zdi da ni veliko dipladenij rumene barve. Polno ime je Mandevilla Diamantina Opal Citrine.

Ima pa nekaj posebnosti in jo bom moral še proučevati Wink .

Na žalost izgleda da ne bo tako močno cvetela, kot sem vajen od belih, roza in rdečih. Še najbolj pa me moti, da cvetovi zelo hitro odcvetijo in odpadejo - tudi zato ni tako bogato cvetoča.

Ampak, malo bo na opazovanju, saj je še mlada. Kupljena pa je pri nas.

Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Mfranc mi lahko prosim poveš kje si kupil rumeno dipladenijo? Sem ob začetku sezone mal brskala po vrtnih centrih v Lj pa rumene nimajo v izboru.
Odgovori