Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Thunder Mountain Longhorn

crtj-admin
Site Admin

Thunder Mountain Longhorn

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ta čili izvira iz Kitajske. Poseben je, ker ima zelo dolge, ozke plodove, ki se zvijajo. Ko dozorijo, so rdeče barve.

Uporabniški avatar
Plamenka

Počasi dozoreva.

Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Super slikce Smile
Letos jih imam tudi jaz pa upam, da bojo fajn obrodil. A podatek o SHU (cca 30.000) po izkušnjah drži? Mislim, a je bil fejst pekoč, nekaj srednjega ali je deloval "na milo"? Smile_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka

Sploh ni bil pekoč, razen kakega posameznega.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

No, zanimivo. Potemtakem lahko potegnem vzporednice z eno drugo sorto (Bishop's crown), za katero velja, da naj bi bila ostrejša od Jalapeno čilija. V mojem primeru je bila papeška kronca v živo rdeči barvi povsem "pohlevna", kar se pekočnosti tiče. Očitno so ti skovili bolj neka referenca, do kam lahko seže posamezna sorta in ne, da bi bila dotična vrednost zacementirana prav za vse primerke (prav tako npr. ni vsaka Carolina reaper žleht točno 1.500.000 SHU in še nekaj čez, ali koliko že velja zanjo).
Pa hvala za realen podatek glede "Kitajca"! Smile_________________go with your instinct to live as you want
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Za moje lanske pa lahko rečem da so kar vsi imeli okoli 30K SHU, kar dobro so zažgali. Very Happy
Okus ni ne vem kaj, tako da sem jih posušil in navezal na špago da sedaj služijo kot okras.
Zrasla je pa tale "pošast" na kateri je bilo preko 100 plodov. Shocked

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Trocki, lepo "zverinco" si vzgojil.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

SHU gor ali dol je pa izredno zanimiva rastlina. ko jo gledam na tvoji sliki je jasno, da mora biti tako visoka saj bi se drugače plodovi vlekli po tleh. komaj čakam, da moja-Plamenkina pride do uveljave. lpvoda

PS: verjetno bom zraven (zelo velik glineni lonec ) posadila še 2 nižja grmičasta čilija, da bo slika totalno polna plodov._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Letos imam tudi jaz tri sadike Very Happy . So že v štartu med najvišjimi. Bishop's crown sem imel lani in tudi moji plodovi sploh niso bili pekoči, zato ga letos nisem sadil.
Odgovori