Stran 1 od 1
Žajbljevec
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: To Jul 04, 2017 9:07 pm
Napisal/-a muha
Recept prispevala vrtin2
V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.
Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).
Žganje precedi.
v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.
1 kg limon stisni, precedi.
Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.
OpozoriloNazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: To Jul 04, 2017 10:01 pm
Napisal/-a mravlja
Tole mora biti pa zelo dobro.
In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec...
Objavljeno: To Jul 04, 2017 11:32 pm
Napisal/-a originalnilist
Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med.
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:14 am
Napisal/-a copatka
Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).
Malo ga spremenim - ne dam nič vode in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:21 am
Napisal/-a crtj
Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica?
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:39 am
Napisal/-a copatka
Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine ) ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)