Stran 1 od 1

Žajbljevec

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: To Jul 04, 2017 9:07 pm
Napisal/-a muha
Recept prispevala vrtin2

V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.

Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).

Žganje precedi.

v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.

1 kg limon stisni, precedi.

Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.

Opozorilo
Nazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: To Jul 04, 2017 10:01 pm
Napisal/-a mravlja
Tole mora biti pa zelo dobro.

In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec... Very Happy

Objavljeno: To Jul 04, 2017 11:32 pm
Napisal/-a originalnilist
Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med.

Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:14 am
Napisal/-a copatka
Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka Very Happy . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).

Malo ga spremenim - ne dam nič vode Rolling Eyes in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:21 am
Napisal/-a crtj
Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica?

Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:39 am
Napisal/-a copatka
Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine Wink ) ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)