Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Žajbljevec
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Žajbljevec
(Prenos iz arhiva)
Recept prispevala vrtin2
V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.
Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).
Žganje precedi.
v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.
1 kg limon stisni, precedi.
Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.
OpozoriloNazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat
V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.
Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).
Žganje precedi.
v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.
1 kg limon stisni, precedi.
Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.
OpozoriloNazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).
Malo ga spremenim - ne dam nič vode in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Malo ga spremenim - ne dam nič vode in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine ) ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)