Pink Siberian Tiger
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Pink Siberian Tiger
(Prenos iz arhiva)
- Plamenka
- Prispevkov: 9665
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Ne vem zakaj se ti tako mudi lepit slike, zraven pa ne dodaš bistvenih podatkov.
Indeterminanten
Oblika: sploščen beefsteak od 200 do 300 g
Velikost: + - 180 ( Pri meni zaenkrat tam okoli 1.20 m)
Barva: roza rdeč z modrimi rameni
Listje: paradižnikovo
Zrelost: srednje
Odpornost na bolezni: zelo
Opomba: Zelo dober in okusen, do zdaj najokusnejši roza paradižnik z modrimi rameni. Zdrav in zelo roden. Pa eden lepših, pravi lepotec.
Izhaja iz križanja med OSU P20 in Beauty King. Vzgojitelj je Mark McCaslin. Selekcioniral pa ga je Dean Slaters. Je že F9 generacija, tako da bi moral bit stabilen. Naj bi bil primeren tako za vroča kot hladnejša podnebja.
http://www.tomatofifou.fr/recherche-variete-2/recherche-multicriteres/pink-siberian-tiger-1396-detail

Indeterminanten
Oblika: sploščen beefsteak od 200 do 300 g
Velikost: + - 180 ( Pri meni zaenkrat tam okoli 1.20 m)
Barva: roza rdeč z modrimi rameni
Listje: paradižnikovo
Zrelost: srednje
Odpornost na bolezni: zelo
Opomba: Zelo dober in okusen, do zdaj najokusnejši roza paradižnik z modrimi rameni. Zdrav in zelo roden. Pa eden lepših, pravi lepotec.
Izhaja iz križanja med OSU P20 in Beauty King. Vzgojitelj je Mark McCaslin. Selekcioniral pa ga je Dean Slaters. Je že F9 generacija, tako da bi moral bit stabilen. Naj bi bil primeren tako za vroča kot hladnejša podnebja.
http://www.tomatofifou.fr/recherche-variete-2/recherche-multicriteres/pink-siberian-tiger-1396-detail


- Plamenka
- Prispevkov: 9665
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
A-A, saj sem ti enkrat že pojasnila.
Lastnih podatkov nimam, na internetu se ponavadi razlikujejo, še vedno pa se jih lahko kasneje prilepi tudi v prvi prispevek. Trenutno imam še nekaj časa, da odprem temo o kaki novi sorti, po koncu sezone pa imam namen v svojih temah na vrh dodati bistvene podatke. Kako je s časom za opise sort v glavni sezoni, ko se na veliko kuha omake, fermentira,...pa sama veš. Moje mnenje je, da je bolje imeti več nepopolnih opisov sort, ki jih potem dopolniš, kot pa nobene, ker takrat, ko so vsi podatki na voljo, ni časa za slikanje, dajanje slik v shrani.si, odpiranje novih tem, mogoče celo dodajanje v abecedni seznam. Takole pa se vsaj ve, kdo ima katero sorto in se ga direktno vpraša o izkušnjah. Tako je moje mnenje, saj mi je škoda, da se naš seznam različnih sort paradižnikov veča le počasi.
Zelo bom vesela in hvaležna, če boš predstavila še ostale svoje zanimive sorte, ker vem, da jih imaš veliko.

Lastnih podatkov nimam, na internetu se ponavadi razlikujejo, še vedno pa se jih lahko kasneje prilepi tudi v prvi prispevek. Trenutno imam še nekaj časa, da odprem temo o kaki novi sorti, po koncu sezone pa imam namen v svojih temah na vrh dodati bistvene podatke. Kako je s časom za opise sort v glavni sezoni, ko se na veliko kuha omake, fermentira,...pa sama veš. Moje mnenje je, da je bolje imeti več nepopolnih opisov sort, ki jih potem dopolniš, kot pa nobene, ker takrat, ko so vsi podatki na voljo, ni časa za slikanje, dajanje slik v shrani.si, odpiranje novih tem, mogoče celo dodajanje v abecedni seznam. Takole pa se vsaj ve, kdo ima katero sorto in se ga direktno vpraša o izkušnjah. Tako je moje mnenje, saj mi je škoda, da se naš seznam različnih sort paradižnikov veča le počasi.
Zelo bom vesela in hvaležna, če boš predstavila še ostale svoje zanimive sorte, ker vem, da jih imaš veliko.
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Plamenka
- Prispevkov: 9665
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Nimam veliko časa, Aye-Aye in nikjer nisem tega napisala! Pojma nimaš glede tega!
Vsak ima svoj sistem in za letos sem sklenila, da bom skušala kolikor toliko predstaviti zanimive sorte, ki jih imam in spodbuditi, da še drugi to storijo. Mene pa pri tebi moti, da sploh ne daš gor opisov svojih številnih posebnih sort, ker z odpiranjem tem o novih sortah čakaš do konca in te pri tem čas prehiti, a se ne jezim. Pa brez zamere. Če je še kaj, lahko nadaljujeva po ZS, namesto, da smetiva tule.
Vsak ima svoj sistem in za letos sem sklenila, da bom skušala kolikor toliko predstaviti zanimive sorte, ki jih imam in spodbuditi, da še drugi to storijo. Mene pa pri tebi moti, da sploh ne daš gor opisov svojih številnih posebnih sort, ker z odpiranjem tem o novih sortah čakaš do konca in te pri tem čas prehiti, a se ne jezim. Pa brez zamere. Če je še kaj, lahko nadaljujeva po ZS, namesto, da smetiva tule.