Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Crocus - žafran

crtj-admin
Site Admin

Crocus - žafran

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Nazadnje urejal/a muha 27 Dec 2018 15:08; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Avtorica fotografij Garden-ja:

silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Nekaj februarskih lepotcev

_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Nekaj jih je tudi pri meni ....

Tole je Crocus sieberi Tricolor.

Tile pa Crocus chryshantus Dorothy.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Nekaj jih cveti že tudi pri nas

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Res so lepi ti znanilci pomladi od zvončkov, trobentic, crocusov in lepo počasi še marsikaj drugega
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Tamle pri začimbnih rastlinah pri Žafranu ni nič napisano. Me je pa prešinilo, da sem pred mnogimi leti, ko sem nekaj časa živela v Italiji, ugotovila od kod pregovor, da je nekaj drago kot žafran.

Tam so namreč (samo pri blagajnah) v mini paketkih prodajali, predvidevam da cvetni prah žafrana, ki je bil seveda "drag kot žafran." Pogosto sem ga imela priložnost okusiti v Milanski rižoti in ima prav poseben okus. Pri nas tega prahu nisem nikjer opazila (je pa tudi res, da ga nisem pretirano iskala), le žafranika je na voljo, kar pa niti slučajno ni isto.

Zanima me torej, ali ga kaj uporabljate tisti, ki imate take krasne tepihe žafranov? In če, kako nabirate cvetni prah? Saj se nabira cvetni prah, kajne? Predvidevam, da bo odgovor na tole Metuljc izstrelila Very Happy .
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Nabira se pestiče, kolikor je meni znano. Sicer vem, da imajo Italijani posebej za ta namen gojene sorte, a mislim, da bi enako lahko počel tudi nekaterimi sortami, ki jih srečamo pri nas s tem, da niso tako "donosne" kar se količine tiče. Drago pa je zato, ker jih je za gram potrebno ročno nabrati ogromno. - sem zasledil na netu podatek, da 150 pestičev za gram.
Odgovori