Giberelinska kislina, GA3

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Giberelinska kislina, GA3

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

mene pa bolj zanima za GA, svoj čas se je to celo dalo dobiti pri nas, ne vem pa kako je sedaj ...
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Jaz sem GA3 vzel v tujini (nizozemska, stran ne obstaja več), in sicer 90%, v kompletu z Brasinoloidi (ker takrat ni bilo za dobiti epina pri metrobu).
Sicer pa kolikor vem obstajajo Florgib tablete od Karsie v 18,65% koncentraciji, vendar se raje nisem spuščal v detajle, ker bi jo verjetno preplačal s temi tableti, glede na to da je bilo 10g GA3 nekaj čez 10eur.
Tako da ti priporočam da pogledaš ebay ali pa aliexpress, pri kitajcih so ti hormoni kar poceni, sploh če greš v večje količine.

Priprava:
Zmešaš z malce alkohola, da se prašek raztopi, potem pa zaliješ z željeno količino vode, in kolikor sem prebral, naj bi se obdržala kar nekaj časa v hladilniku.

Za kakšne dodatne poskuse z GA3 pa še ni bilo časa, verjetno naredim kakšnega v tekom tega leta.

P.s. premikam tole v novo temo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

O čem pa je tu govora?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Andrej Banko

O kemikalijah ! Wink
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

AB, to se pa kar malce zastrašujoče sliši Laughing

O rastnih hormonih, bolj podrobno giberelinih oz. giberelinski kislini (GA3), katera pospešuje rast rastlin oz. podaljševanje stebel, kalitve, podaljšavanje plodov ipd.. Uporablja se jo recimo pri vinogradništvu, da z njo dosežejo večje jagode in po možnosti še brez pešk..

Tukaj je en tak osnovnošolski poizkus na redkvici: https://www.youtube.com/watch?v=whhLH6A3aD0
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
O kemikalijah ! Wink

Natanko, tako, material ni svet je pač iz kemikalij. na linku AB so pa tudi drugi rastlinski hormoni, IAA je indol ocetna kislina, ali avksin, recimo.
Ja, kot nam, tudi rastlinam življenje urejajo hormoni. Embarassed
Andrej Banko

Nedolgo nazaj sem gledal tele zadeve in me je mikalo, da bi naočil nekaj teh praškov. Pač za hec, da preizkusim, kako, oziroma če res delujejo. Saj ni tak denar ...
Osebno nimam kakšnih posebnih zadržkov glede uporabe takšnih preparatov.

Bi bil vesel kakšnih vaših mnenj ali še raje izkušenj.
Odgovori