Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pikiranje

crtj-admin
Site Admin

Pikiranje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Živijo!

Ne morem verjet, da nimamo posebej teme za pikiranje.
Me zanima kako vi pikirate?

Kaj pravite na tole? Very Happy
>>> http://vrtbrezprekopavanja.si/setev-in-pikiranje

Jaz čisto vse sadike vzgojim na tak način, da najprej gosto posejem in nato hitro pikiram.

Solate in radič pikiram v multiplošče s 104 razdelki.
Kapusnice v Lidlove platoje.
Plodovke v 0,2L in potem v 0,5L.

Brez pikiranja vzgajam samo čebulo in rdečo peso, ki gresta direkt v posamezne razdelke.

P.S.

Zunaj se topi in vse teče.
Juhej!

Upam, da si bo marec zaslužil ime sušec!_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Nazadnje urejal/a zuf 07 Mar 2018 12:24; skupaj popravljeno 1 krat
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

zuf - SUPER si to pripravil pa še prebudil si me iz zimskega spanja. Very Happy Razz up_________________
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Dobro jutro, Orhy! Smile_________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Zuf, kaj naj rečem? Druge rastline sem pikirala podobno, kot ti opisuješ, podedovane izkušnje od doma na kmetih pač, plodovke pa letos prvič sama vzgajam. Pohvale za tvoje prispevke, zelo dobro delaš!
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Skoraj vse že nekaj let sadim takole.
Tudi grah,bob .Letos sem celo videla v vrtnariji tako sejan motovilec in lani celo korenje,le da so pri korenju bili platojčki precej višji.

Se mi zdi da se takole precej okrepi koreninski sistem in vse skupaj je potem precej lažje gojiti.Recimo fižol je super takole vzgojiti v raslinjaku in ko je zmrzal mimo lahko v miru posadiš na vrt.

Poleti recimo ko nimam nikjer v vrtu več prostora za zimske solate ali radiče je tole idealno za vzgojo.
Kumare in bučke tako rešim pred napadom polžev itd.

Edini problem je,da moraš biti res pazljiv pri zalivanju.Ne smeš zaliti preveč ker vse odplakneš in ne smeš pozabiti ker se vse precej hitro posuši._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz vedno pikiram večje rastlinice... Z malimi, izgleda, nimam potrpljenja Embarassed. Pikiram pa v cvetlična korita, ker v multi ploščah težko zagotavljam primerno vlažnost (mislim)...

Zuf, marec naj bo ravno prav suh._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi mene multiplošče "ne marajo" Confused Saj vem zakaj, površnost pri zalivanju. Bom še enkrat poskusila v upanju, da bo bolje.

Zuf, hvala za izčrpne napotke.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Če imaš multiplošče v podstavkih in postavljeno res vodoravno, se zalije na tik-tak, če naliješ vodo kar ob robu plošče.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Eh, Tonček, tudi to sem probala... A rastline niso dobro rastle. Saj vem, je nekaj narobe z mano, ne z multiploščami Embarassed . No težavo sem rešila na zgoraj opisan način. Tako imajo rastline večjo količino prsti in se bolje počutijo._________________naredimo svet lepši
Odgovori