Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ime rastline - plevela

crtj-admin
Site Admin

Ime rastline - plevela

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

živjo,

mi zna kdo pomagati, prosim?
Hči nabira vse, kar ima korenino, steblo, list in cvet za herbarij. Na njivi (kjer ni zorana) je plevel, ki sedaj cveti: velik cca 10 cm, cvet je bel in njegova posebnost je, da so okoli belega cvetka zeleni izrastki kot neke konice, daljše od cvetnih listov.
tisti, ki imate kaj plevela v rastlinjakih, je tudi tam. iščemo že par dni ime, pod pleveli, še zdravilnimi rožicami, travniškim rastlinjem - nič. seznam plevelov Biotehniške fakultete ga nima.
Ali morda nasvet, kje še iščemo ime?

p.S.: ne znam nalagati slik niti jih ne morem, še informatik se ne razume na moj pametni telefon, kaj šele jaz, dinozaver Embarassed

vnaprej hvala._________________Lp, Živa
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Tiste konice mi niso čisto jasne, ampak ali bi lahko bil navadni plešec?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Takole?

Prezrta zvezdica je tole. Ampak, na tak način se ne da določiti, da bi bilo res prav določeno. A hči (ali ti) ni na Facebooku, ker tam pa najbrž znate objaviti fotko?
živa

ne, ni to.
ne boš verjela, nihče v naši družini ni na FB. Še računalnika ne dovolim doma, samo za najnujnejše stvari (seminarske naloge, powerpoint...).

ti laski so kot zobotrebci: ozki, suličasti, zeleni, rastejo iz cveta, samo ne notri, pač pa na zunanji strani cvetka._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prideš v Sinjo Gorico? Če ja, prinesi eno rastlinico s seboj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, pa ne le eno, prinesi jih več, saj je to plevel, ne? Res se ne da po opisu nič reči.
živa

Prav_________________Lp, Živa
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Mogoče plešec?
http://zeliscnerastline.blogspot.si/2012/06/plesec.html

Mi smo si velikokrat pomagali tudi z to stranjo:
http://kamniski-vrh.net/bele1.html_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
živa

Notranjka, tudi na teh straneh ga ni. rastejo stebelca, na vsakem stebelcu je na vrhu bel cvet in okoli njega zelene konice. listki so samo spodaj, majhni, okrogli, stebelce raste iz korenine in je veliko cca 15 cm.
hči samo sliši, da je plevel in raje izkoplje take, ki jih poznam. je že dobila dovolj rastlin za herbarij.
ta mi je pa uganka! Sedaj je je dovolj na vrtovih, kjer še ni obrnjene zemlje._________________Lp, Živa
Odgovori