Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Naravna škropiva

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Naravna škropiva

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Škropivo za vse rastline:

1 velika čebula
1 strok česna
15 g čilija
1,5 l vode

Kuhaš 20 minut nato ohladiš, precediš in pustiš stati 6 tednov.

V 7 l vode dodaš 15 ml tega škropiva in 1 kapljico ceta za boljši oprijem.

lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Kot gnojilo ali kako?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Proti vsem vrstam škodlijvcev! Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Odgovor mfrancu v temu o substratih kopiram še sem, ker se nanaša na HomeOgarden škropivo Škodljivci stop, ki sem ga lani uporabila na vrtnicah ob prvem navalu uši.

Gre pa za homeopatsko pripravljeno škropivo.

muha je napisal/a:
Uši sem uspela obvladat, le da ne vem, ali zaradi dobrega škropiva ali le zato, ker je bil napad milejši Confused Embarassed . Dovolj tekočine mi je še ostalo in bom testiranje ponovila letos, če bo potreba. Rok trajanja je namreč do decembra 2017.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnji uspeh s taistim pripravkom: 0 ! Preizkus na vrtnicah in bobu, 3x škropljenje. Sedaj pa ne vem, ali zato, ker je v enem letu oslabel, ali zato, ker že sam po sebi ni učinkovit.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Ah, najboljše se je pri nas obnesla koprivovka.

Samo pazi, če namakaš koprive 24 ur v vodi, dobiš škropivo proti škodljivcem, če jih pa namakaš 48-72 ur pa foliarno gnojilo. Smile

Gnojilo moraš redčit, v kakšnem razmerju pa se ne morem spomnit, je bilo že nekaj časa odkar sem jaz to nazadnje delal...
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Eh, bučke sem prodajal v prejšnem postu... Very Happy

Gnojilo iz škropiv se pripravi tako, da damo 1 kg svežih kopriv (ali pa 100 do 200 g suhe) brez semen v 10l vode in pustimo stati 1 do 3 TEDNE in ne ure tako kot sem prej pisal... Pozor, nastajale bodo neprijetne vonjave. Uporabno je, ko se tekočina neha peniti.

Za škropivo proti ušem, pa koprive (ista količina kot za gnojilo) namočimo za 24 do max 72 ur. Škropivo ne sme začet vreti!

Uporaba: oboje pred uporabo precedimo. Gnojilo moramo razredčiti v mešanici 1:10 do 1:20 (1l gnojila iz kopriv in 10l vode), medtem ko škropivo samo pošpricamo rastline prizadete z ušmi.

Gnojilo, nerazredčeno, se lahko dodaja v manjiš količinah kompostu kot pospeševalec procesa razkroja.

Če koprive namakamo 48-72 ur, je uporabno tudi kot foliarno gnojilo.

Muha, prilepiš še na mesto, kjer se ti zdi, da bi tole ustrezalo, prosim?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je kar na pravem mestu tukaj Smile .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

V temi dinamični akumulatorji hranil in priprava rastlinskih gnojil je predstavljenih nekaj najpomembnejših rastlin za pripravo škropiv, gnojil ipd.
Odgovori