Bučni zrezki

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Bučni zrezki

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Glede na sezono, ko je polno (sveže!) zelenjave, se priležejo zrezki malce drugače. Za relativno preprosto in hitro pripravljen mljask potrebujemo:

- bučko (bučke, odvisno, koliko korenjakov je za mizo);
- paradižnik (velja tako kot zgoraj);
- topljen sir;
- začimbe po želji (okusu).

Mlade bučke narežemo na ne pretanke kolobarje in jih položimo na pekač. Na vsak kolobar damo košček topljenega sira (tako čez palec bi rekel, da en trikotnik zadostuje za 3-4 zrezke, odvisno od velikosti bučk), čez damo še rezino paradižnika. Začinimo po želji - v mojem primeru zadostujeta ščepca origana in bazilike. Pečemo pri 200°C cca 15-20 minut._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Bere se slastno, bom preskuila ob prvi priliki._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
aladin
Prispevkov: 961
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a aladin »

Jaz to počnem z navadnim sirom, tudi brez paradižnika. Pri nas pretežni način konzumacije bučk
Irena
Prispevkov: 1057
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irena »

O, zgleda da to vsi delamo. Jaz namesto paradižnika dam čebulo in sir tako kot ti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Delam podobno, a ne v pečici, kar v ponvi na štedilniku. Na bučke potresem česen, dodam še kako zelišče, če je ravno pri roki, poper in sir. Katerikoli, da se le lepo topi. Okusni in nasitni poletni zajtrki.
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi z rezinami popečenih melancan je tole slastno, sploh, če damo na popečeno melancano (ko jo obrnemo) še tanko rezino dobro zrelega paradižnika, začimbe, sol in sir. Njami.
Odgovori