Bučni zrezki
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Bučni zrezki
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 861
- Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am
Glede na sezono, ko je polno (sveže!) zelenjave, se priležejo zrezki malce drugače. Za relativno preprosto in hitro pripravljen mljask potrebujemo:
- bučko (bučke, odvisno, koliko korenjakov je za mizo);
- paradižnik (velja tako kot zgoraj);
- topljen sir;
- začimbe po želji (okusu).
Mlade bučke narežemo na ne pretanke kolobarje in jih položimo na pekač. Na vsak kolobar damo košček topljenega sira (tako čez palec bi rekel, da en trikotnik zadostuje za 3-4 zrezke, odvisno od velikosti bučk), čez damo še rezino paradižnika. Začinimo po želji - v mojem primeru zadostujeta ščepca origana in bazilike. Pečemo pri 200°C cca 15-20 minut._________________go with your instinct to live as you want
- bučko (bučke, odvisno, koliko korenjakov je za mizo);
- paradižnik (velja tako kot zgoraj);
- topljen sir;
- začimbe po želji (okusu).
Mlade bučke narežemo na ne pretanke kolobarje in jih položimo na pekač. Na vsak kolobar damo košček topljenega sira (tako čez palec bi rekel, da en trikotnik zadostuje za 3-4 zrezke, odvisno od velikosti bučk), čez damo še rezino paradižnika. Začinimo po želji - v mojem primeru zadostujeta ščepca origana in bazilike. Pečemo pri 200°C cca 15-20 minut._________________go with your instinct to live as you want
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica