Ali se bo tole spridilo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Ali se bo tole spridilo
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 109
- Pridružen: Po Jan 19, 2015 1:00 am
Bom še tu vprašak, ker več berete. Spasiral sem paradižnik, dodal prepražene zadeve za salso papriko čebulo in se mi zdi da sem pozabil vse začimbe to je sol in poper, jaz vse to sicer dam v kozarce vroče in potem še prekuham za ene 20 minut da je orng pasterizirano, ampak, kaj mislite, se bo to vseeno spridilo, takega primera še nisem imel.
-
- Prispevkov: 5297
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17585
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Zakaj ne? Bistveno je, da v shranku ni bakterij in gliv, niti aktivnih, niti v obliki spor. Če je zrak med shrankom in pokrovčkom, lahko pride kvečejmu do kemijskih sprememb zaradi oksidacije, ki jo omogoči kisik. Ampak, v veh letih, kar delam paradižnikove koščke, se mi zaradi tega ni pokvaril noben kozarček. pa jih ni bilo malo, gotovo nekaj 100 (ker imam v glavnem 2 dl stekleničke). Prav zdaj se jih pasterizira 10.