Stran 1 od 2
Vložene paprike, polnjene z zeljem
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 6:40 pm
Napisal/-a Plamenka
Ste že vlagali take paprike? Po kakšnem receptu? Na internetu je nekaj receptov. Po enem so zalite s hladno tekočino, po drugem z vročo, pa varianta z rdečim zeljem... Ne znam se odločiti, rada bi, da bi uspelo, da ne bi zavrelo in da bi bilo dobro. Zato bi prosila za recept, če je kdo od vas to že delal.
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 7:36 pm
Napisal/-a metuljc
Nisem še delala, ampak glede na komentarje, tole ne more biti slabo:
https://www.kulinarika.net/recepti/11729/ozimnica/paprike-polnjene-z-zeljem/
Upam, da se oglasi še kdo z izkušnjami.
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 7:52 pm
Napisal/-a Plamenka
Tudi jaz upam, da je kdo na Gartlcu to že delal. Zaenkrat niham med receptom na kulinariki in tem:
https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/vlozena-paprika-z-zeljem/
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 8:31 pm
Napisal/-a lpmami
Jaz sem jih enkrat delala z rdečim zeljem, ki je ostalo čisto pretrdo in mi niso bile všeč. Seveda se recepta ne spominjam več, ker je tega že ohoho let ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 27 Sep 2018 23:24; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 8:43 pm
Napisal/-a Plamenka
Na to, da bi bilo lahko zelje pretrdo, nisem pomislila. Razmišljam, po katerem receptu bi bilo zelje bolj zmehčano.
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 8:49 pm
Napisal/-a metuljc
Po moje je to zelo odvisno od sorte zelja. Varaždinsko, Emona, Ljubljansko, recimo, imajo tanke, zelenkaste liste in se lepo režejo, nekatere novodobne sorte, ki izvirajo iz Nizozemske, imajo bele, trde liste, debele žile in se ne zmehčajo. Tako je, ko delamo solato, tako, bo tudi pri tebi. In ko je zelje naribano, ga z rokami malo premečkaš, ker se prej malo soli, bo to lepo zmehčalo zelje. Tako ga boš tudi lažje natlačila v paprike. Morda premečkano zelje malo pustiš, tako ali tako pa ne boš vseh paprik napolnila hkrati in bo zelje se med polnjenjem paprik mehčalo.
Naj ti dobro uspe!
Objavljeno: Če Sep 27, 2018 9:11 pm
Napisal/-a Plamenka
Zelje Atria imam. No, bomo videli, kako bo šlo.
Objavljeno: Pe Sep 28, 2018 3:29 pm
Napisal/-a originalnilist
Zelje se v paprikah nikoli prevec ne zmehča, zmeraj škripa pod zobmi.Naribano zelje solim in pustim nekaj časa stati, nato nadevam paprike.Zalijem z hladno mešanico.1l kisa, 3 l vode,4 žlice soli,4žlice sladkorja prekuham in ohladim.Dodam par zrnc popra.
Objavljeno: Pe Sep 28, 2018 3:54 pm
Napisal/-a lpmami
Originalni list, hvala za tole izkušnjo. Vidim, da to ni zame._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje