Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vložene paprike, polnjene z zeljem
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Vložene paprike, polnjene z zeljem
(Prenos iz arhiva)
Ste že vlagali take paprike? Po kakšnem receptu? Na internetu je nekaj receptov. Po enem so zalite s hladno tekočino, po drugem z vročo, pa varianta z rdečim zeljem... Ne znam se odločiti, rada bi, da bi uspelo, da ne bi zavrelo in da bi bilo dobro. Zato bi prosila za recept, če je kdo od vas to že delal.
Nisem še delala, ampak glede na komentarje, tole ne more biti slabo:
https://www.kulinarika.net/recepti/11729/ozimnica/paprike-polnjene-z-zeljem/
Upam, da se oglasi še kdo z izkušnjami.
https://www.kulinarika.net/recepti/11729/ozimnica/paprike-polnjene-z-zeljem/
Upam, da se oglasi še kdo z izkušnjami.
Tudi jaz upam, da je kdo na Gartlcu to že delal. Zaenkrat niham med receptom na kulinariki in tem:
https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/vlozena-paprika-z-zeljem/
https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/vlozena-paprika-z-zeljem/
- lpmami
- Prispevkov: 8374
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Jaz sem jih enkrat delala z rdečim zeljem, ki je ostalo čisto pretrdo in mi niso bile všeč. Seveda se recepta ne spominjam več, ker je tega že ohoho let ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 27 Sep 2018 23:24; skupaj popravljeno 1 krat
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 27 Sep 2018 23:24; skupaj popravljeno 1 krat
Po moje je to zelo odvisno od sorte zelja. Varaždinsko, Emona, Ljubljansko, recimo, imajo tanke, zelenkaste liste in se lepo režejo, nekatere novodobne sorte, ki izvirajo iz Nizozemske, imajo bele, trde liste, debele žile in se ne zmehčajo. Tako je, ko delamo solato, tako, bo tudi pri tebi. In ko je zelje naribano, ga z rokami malo premečkaš, ker se prej malo soli, bo to lepo zmehčalo zelje. Tako ga boš tudi lažje natlačila v paprike. Morda premečkano zelje malo pustiš, tako ali tako pa ne boš vseh paprik napolnila hkrati in bo zelje se med polnjenjem paprik mehčalo.
Naj ti dobro uspe!
Naj ti dobro uspe!
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am