Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Palačinke malo drugače

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Palačinke malo drugače

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »



Palačinke spečemo.

V ponvi prepražimo nekaj drobno narezane slanine in jo poberemo ven. Na tej maščobi svetlo prepražimo šalotko. Dodamo kislo zelje, ki smo ga malo narezali, ter popražimo in dodamo slanino. Ohladimo in dodamo stepen jajček in poper.
S to mas polnimo palačinke in jih tesno zvijemo in razrežemo na 4 dele.
Postavimo pokonci v mali pekač.



Stepemo jajček in dodamo dve žlici kisle smetane ali grški jogurt in lepo z žlico razdevamo po palačinkah.



Pečemo pol ure ali pa malo več na 180 stopinj



Je enostavno in hitro pripravljeno. Lahko je kot predjed, lahko je kot priloga, lahko pa je kot glavna jed pa še skledo solate zraven in to je to.
Pa dober tek.

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
MijaLan
Prispevkov: 725
Pridružen: Ne Jul 10, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MijaLan je napisal/a:
Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.

Drži, lahko celo tako, da je ena plast krompir, druga riž. Porabiš ostanke v novi jedi.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8374
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ena kuharica je povedala, da danes ni več moderno porabiti ostankov, ampak v recept vključiš "termično obdelane" sestavine Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Prekrasni, novi, nori svet s to zmešano politično in ostalo vsiljeno korektnostjo in "olepšavami".
Kozlam ! Pa ne zaradi ostankov...
tjesih
Prispevkov: 537
Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Tudi meni je popolna afnarija: puhasta sredica in podobno.
Odgovori