Stran 1 od 1

Palačinke malo drugače

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Dec 30, 2018 6:52 pm
Napisal/-a cinija1


Palačinke spečemo.

V ponvi prepražimo nekaj drobno narezane slanine in jo poberemo ven. Na tej maščobi svetlo prepražimo šalotko. Dodamo kislo zelje, ki smo ga malo narezali, ter popražimo in dodamo slanino. Ohladimo in dodamo stepen jajček in poper.
S to mas polnimo palačinke in jih tesno zvijemo in razrežemo na 4 dele.
Postavimo pokonci v mali pekač.



Stepemo jajček in dodamo dve žlici kisle smetane ali grški jogurt in lepo z žlico razdevamo po palačinkah.



Pečemo pol ure ali pa malo več na 180 stopinj



Je enostavno in hitro pripravljeno. Lahko je kot predjed, lahko je kot priloga, lahko pa je kot glavna jed pa še skledo solate zraven in to je to.
Pa dober tek.

cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Jan 08, 2019 2:00 pm
Napisal/-a MijaLan
Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.

Objavljeno: To Jan 08, 2019 2:36 pm
Napisal/-a metuljc
MijaLan je napisal/a:
Njamsi! ;)

Iz kislega zelja je zelo dober tudi narastek z rižem in mletim mesom, zalit z jajcem, malo mleka in smetane.

Drži, lahko celo tako, da je ena plast krompir, druga riž. Porabiš ostanke v novi jedi.

Objavljeno: To Jan 08, 2019 4:26 pm
Napisal/-a lpmami
Ena kuharica je povedala, da danes ni več moderno porabiti ostankov, ampak v recept vključiš "termično obdelane" sestavine Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Jan 08, 2019 5:09 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Prekrasni, novi, nori svet s to zmešano politično in ostalo vsiljeno korektnostjo in "olepšavami".
Kozlam ! Pa ne zaradi ostankov...

Objavljeno: Če Jan 10, 2019 2:49 pm
Napisal/-a tjesih
Tudi meni je popolna afnarija: puhasta sredica in podobno.