Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako ločiti ličinke majskega hrošča, zlate minice,.....

crtj-admin
Site Admin

Kako ločiti ličinke majskega hrošča, zlate minice,.....

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Po tej povezavi sodeč sem lani opravil pravi genocid nad bohve kom, a očitno nad majskimi ličinkami ne Sad

Letos jih poslikam pa boste pomagali pri določitvi... matr, človek je sam sebi najhujš sovražnik Evil or Very Mad_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ko sem imela priliko opazovati ličinke majskega oz. junijskega hrošča in zlate minice jih je bilo lahko ločiti:

- ličinke zlate minice so se zvile v klobčič in tako nepremično ostale kar nekaj časa.
- ličinke junijskega hrošča so se skoraj takoj razpotegnile vodoravno in odbrzele po svoje.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, nekih takih vragov imam jaz polno v kompostu. Preventivno jih mečem sosedovim kokošim ... ne ločim ! Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa se nauči! Bi pa rekla, da jedo ličinke majskih hroščev žive, sveže korenine, ličoinke zlatih minic pa večinoma odmrle rastline, le, če jih primanjkuje, se lotijo tudi živih korenin. Prvih torej ne najdemo v kompostu, druge pač.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Ličinke zlate minice, če jih pustite na miru, plazijo po hrbtu, medtem ko hrošči pičijo po nogah.
Zame dovolj očiten razlog, da jih zdaj pustim pri miru... Smile
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Potem je tole najbrž mimica? V klobčič zvita, nič se ne plazi.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

copatka je napisal/a:
Potem je tole najbrž mimica? V klobčič zvita, nič se ne plazi.

Po moje je zlata minica.
Jaz bi jo dal še na beton in preveril kako je s plazenjem.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hm, nimamo betona, ničesar gladkega Rolling Eyes . Bi jo morala kar v hiši testirati Wink . Zdaj sem jo itak že zakopala nazaj v zemjlo - upam, da je minica Rolling Eyes .
Tudi po videzu bi rekla, da je - majske imajo daljše nogice, se mi zdi._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori