Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pikapolonice in koprivino škropivo proti ušem
-
- Site Admin
Pikapolonice in koprivino škropivo proti ušem
(Prenos iz arhiva)
Pozdravljeni,
Zimo mi je preživel tamarilo.
Visok je približno 3m in nastavlja cvetove.
Že od samega začetka je poln listnih uši. Pred 1 mesecem sem že uporabil škropivo iz dalmatinskega bolhača, ki pa je kontaktni insekticid in ni opravil dela 100%. Do danes so se uši spet močno razmnožile in tokrat so tudi pikapolonice prisotne s svojimi ličinkami in jajčeci.
Ker je uši ogromno in so prisotne tudi na cvetovih, me skrbi, da pikapolonice ne bodo pravočasno pohrustale vse nadloge, razmišljam, da bi poškropil s koprivinim škropivom.
Zanima me, če to škropivo škodi pikapolonicam in njenim ličinkam?
Je kaj drugega kar bi lahko uporabil, da ne škodi pikapolonicam?
Koprive sem namočil včeraj in bo pripravljeno danes zvečer.
Mogoče se komu zdi smešno, ampak razmišljam tudi, da bi pobral nekaj najbolj napadenih listov in vršičkov, jih spravil v posodo in pobral čim več pikapolonic, ličink in jajčec. Nato pošprical s koprivami in dan kasneje naselil spet pikapolonice.
Kako se vam zdi ta ideja?Nazadnje urejal/a Peter 01 Jun 2019 15:04; skupaj popravljeno 1 krat
Zimo mi je preživel tamarilo.
Visok je približno 3m in nastavlja cvetove.
Že od samega začetka je poln listnih uši. Pred 1 mesecem sem že uporabil škropivo iz dalmatinskega bolhača, ki pa je kontaktni insekticid in ni opravil dela 100%. Do danes so se uši spet močno razmnožile in tokrat so tudi pikapolonice prisotne s svojimi ličinkami in jajčeci.
Ker je uši ogromno in so prisotne tudi na cvetovih, me skrbi, da pikapolonice ne bodo pravočasno pohrustale vse nadloge, razmišljam, da bi poškropil s koprivinim škropivom.
Zanima me, če to škropivo škodi pikapolonicam in njenim ličinkam?
Je kaj drugega kar bi lahko uporabil, da ne škodi pikapolonicam?
Koprive sem namočil včeraj in bo pripravljeno danes zvečer.
Mogoče se komu zdi smešno, ampak razmišljam tudi, da bi pobral nekaj najbolj napadenih listov in vršičkov, jih spravil v posodo in pobral čim več pikapolonic, ličink in jajčec. Nato pošprical s koprivami in dan kasneje naselil spet pikapolonice.
Kako se vam zdi ta ideja?Nazadnje urejal/a Peter 01 Jun 2019 15:04; skupaj popravljeno 1 krat
Ta možakar ima zanimivo mnenje o ušeh... https://www.youtube.com/watch?v=sGlqnkE1Id0
Se strinjam z njegovim mnenjem, ampak mi v tem trenutku ne pomaga.
Februarja sem pognojil z uležanim konjskim gnojem, ker imam spodaj jagode, ki pa jih uši niti ne povohajo.
Po vrtu ne lulam.
Rastlina je verjetno doživela šok čez zimo, ker to ni njen naravni habitat.
A je kdo že ugotovil, če koprivino škropivo škoduje tudi pikapolonicam?
Februarja sem pognojil z uležanim konjskim gnojem, ker imam spodaj jagode, ki pa jih uši niti ne povohajo.
Po vrtu ne lulam.
Rastlina je verjetno doživela šok čez zimo, ker to ni njen naravni habitat.
A je kdo že ugotovil, če koprivino škropivo škoduje tudi pikapolonicam?
Moja zgodba s pikapolonicami je taka: Enkrat sem imela hudo ušiv bezeg. Ko so prišle pikapolonice so po 2 tednih ostale le še "smeti" od uši, kot da bi se posušile. Podobno se mi je kasneje zgodilo s fižolom preklarjem. Rabijo nekaj časa, ne moremo vsega takoj pomalicat.
Škropivo bi jim pa po moje ne smelo škoditi. Vsaj odraslim ne, za ličinke pa ne vem.
Škropivo bi jim pa po moje ne smelo škoditi. Vsaj odraslim ne, za ličinke pa ne vem.