Stran 1 od 1
Čajote v kisu
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: To Dec 03, 2019 8:40 pm
Napisal/-a češnca
Recept za za slavno vložnino, ki nam je zaposlila sive celice in brbončice.
Potrebujemo:
- ustrezno količino čajot
- 1 liter kisa
- 4 litre vode
- 12 dag soli
- 20 dag sladkorja
- cel poper
- šalotko
- pehtran
- komarček
- gorčično seme
Priprava:
Čajote olupimo in naribamo. Prevremo kis, vodo, sol in sladkor.
Ko se tekočina ohladi, dodamo naribane čajote, poper, koščke šalotke, pehtranove lističe, komarček in gorčično seme.
V pekač damo vodo, krpo in nato kozarce.
Pasteriziramo pri 170°C, nato pri 150°C eno uro.
Dober tek!
Objavljeno: To Dec 03, 2019 9:59 pm
Napisal/-a metuljc
Hvala, ker si mi prihranila delo.