Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mlinček za pasiranje
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Mlinček za pasiranje
(Prenos iz arhiva)
Mlinček - pasirka
MARIJAV je napisal/a: |
Ker je ravno sezona za to delo in sem jo danes že prvič v velikem obsegu rabila, lepim še sem: enkrat sem obljubila, da bom poslikala to pasirko, s katero se samo do vrenja zagret paradižnik (in seveda ohlajen) krasno spasira. Jaz samo še osolim, natočim v kozarce, steriliziram in v shrambo... Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica |
Danes sem na to pasirko prepasirala že skoraj skuhano češpljevo marmelado, ker so vnuki želeli, naj naredim še nekaj marmelade brez olupkov .
Nikoli več ničesar ne pasiram kako drugače, sploh pa ne skozi cedilo. Od 10 polovičnih kozarčkov marmelade je olupkov ena peščica:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Nikoli več ničesar ne pasiram kako drugače, sploh pa ne skozi cedilo. Od 10 polovičnih kozarčkov marmelade je olupkov ena peščica:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!