Stran 1 od 1
Mlinček za pasiranje
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: So Jun 01, 2013 3:14 pm
Napisal/-a bobolino
Mlinček - pasirka
MARIJAV je napisal/a: |
Ker je ravno sezona za to delo in sem jo danes že prvič v velikem obsegu rabila, lepim še sem: enkrat sem obljubila, da bom poslikala to pasirko, s katero se samo do vrenja zagret paradižnik (in seveda ohlajen) krasno spasira. Jaz samo še osolim, natočim v kozarce, steriliziram in v shrambo...
Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica |
Objavljeno: So Sep 28, 2013 8:37 pm
Napisal/-a MARIJAV
Danes sem na to pasirko prepasirala že skoraj skuhano češpljevo marmelado, ker so vnuki želeli, naj naredim še nekaj marmelade brez olupkov .
Nikoli več ničesar ne pasiram kako drugače, sploh pa ne skozi cedilo. Od 10 polovičnih kozarčkov marmelade je olupkov ena peščica:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: So Sep 28, 2013 9:40 pm
Napisal/-a Garden-ja
Naslednjič si lahko pomagaš tudi tako, da slive ali češplje preden delaš delat marmelado zmiksaš v multipraktiku, potem pa delaš marmelado naprej. V tako narejeni marmeladi ni niti sledi lupin._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Objavljeno: So Sep 28, 2013 10:08 pm
Napisal/-a MARIJAV
Garden-ja, to je tudi dobra ideja, sem že tudi tako naredila, le za tole rundo sem mislila delat kot džem (meni osebno mnogo bolj všeč), potem so pa prišle zapoznele želje..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: So Sep 28, 2013 10:40 pm
Napisal/-a Garden-ja
Če mene vprašaš, bi se ti bolj splačalo naredit še enkrat zmiksano.
Džem je pa tudi meni dober, pri nas doma žal samo meni tako da vse miksam._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...