Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2020

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Gobarjenje 2020

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Spodobi se, da odprem gobarsko temo za letošnjo sezono ...

Je kdo že kaj hodil gledat ?
Jaz že dva tedna razmišljam, da bi šel pobrskat za marčevkami, pa mi nekako ne znese.
Danes sem jih videl na tržnici, očitno rastejo in bo pod nujno treba en dan v gozd !
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Dvakrat sem obiskal terene, a tudi pod listjem zaenkrat navidezno mirovanje. Znanec pa se je že pohvalil z njimi. Našel jih je nenavadno visoko.. Kot kaže, so močne temperaturne inverzije poskrbele za to.

Lep pozdrav
Andrej Banko

Prva gobarska akcija letos !

.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Čestitke
Andrej Banko

Pred jutranjim zalivanjem sem skočil še za Kamniško Bistrico pogledat, če je slučajno kak mavrah pokukal iz zemlje.
Kaj veliko nisem pričakoval, ker že dolgo ni bilo dežja. Vseeno sem našel 11 gobic za vzorec. Nekatere so že kar malo suhe na vrhu.

.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Bravo! Ponavadi so rasli po obilnem deževju ob takem času.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Se ti hecaš? A to je za tebe vzorec?
Za mene je vzorec, če bi imela en ali dva komada, pa še to bi mi moral nekdo drug nabrat. Embarassed_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko

Ja, to je bolj za vzorec. Sicer jih bom vseeno pojedel ( zdajle v kratkem ) ...

Konkretna bere izgleda takole !

.
Andrej Banko

Spet sem bil v gošči in iskal mavrahe.
Nekaj več sem dobil kot prejšnjič, predvsem na račun tega, da sem jih v eni manjši kotanji našel 11 na kupu.
Drugače pa na splošno zelo slabo, pa sem bil prvi in edini danes zjutraj tam na terenu.

V bistvu letos med tremi obhodi še nisem srečal nobenega drugega nabiralca. Verjetno se je že razširil glas, da letos mavrahov (še) ni.

Odgovori