Aronija

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Aronija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pripravila sem sok iz aronije, ostalo pa je veliko mase po pasiranju.
Nameravala sem vložiti kot marmelado, morda z dodatkom dušenih jabolk ali drugega sadja, pa se ne morem odločiti. Zelo "žagovinast" občutek daje. Zavreči ali kako porabiti? Hvala za kakšno izkušnjo! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz sem letos ravno zaradi tega, ker mi je škoda zavreči olupe in pečke, ki verjetno kljub kuhi vsebujejo še kar nekaj zdravilnih in nasploh koristnih snovi,
celotno maso predelal v marmelado, nekaj pa je nastalo gostega soka.

V lonec sem enostavno nasul aronije in dodal nekaj kislih jabolk ter malo sladkorja. Vse to je zavrelo in sem pustil vreti pribl. 15min.
Nato sem s paličnim mešalnikom maso zmlel in del te mase sem dal v vrelo vodo in je nastal nekakšen smuti. Preostanek pa je bil že tago gost, da je bil primeren za v kozarce, kot marmelada.
Predokušanje ostankov iz pribora je dalo optimistične namige o dobrem okusu.

Stara postaja, mogoče je v tvojem primeru res vredno poskusiti uporabiti ostanek s kombinacijo jabolk.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

O, hvala za odgovor. Toliko lepega pišejo o koristnosti aronije, da je res škoda zavreči!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori