Stran 1 od 1

Aronija

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 1:32 pm
Napisal/-a stara postaja
Pripravila sem sok iz aronije, ostalo pa je veliko mase po pasiranju.
Nameravala sem vložiti kot marmelado, morda z dodatkom dušenih jabolk ali drugega sadja, pa se ne morem odločiti. Zelo "žagovinast" občutek daje. Zavreči ali kako porabiti? Hvala za kakšno izkušnjo! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 2:37 pm
Napisal/-a elstar
Jaz sem letos ravno zaradi tega, ker mi je škoda zavreči olupe in pečke, ki verjetno kljub kuhi vsebujejo še kar nekaj zdravilnih in nasploh koristnih snovi,
celotno maso predelal v marmelado, nekaj pa je nastalo gostega soka.

V lonec sem enostavno nasul aronije in dodal nekaj kislih jabolk ter malo sladkorja. Vse to je zavrelo in sem pustil vreti pribl. 15min.
Nato sem s paličnim mešalnikom maso zmlel in del te mase sem dal v vrelo vodo in je nastal nekakšen smuti. Preostanek pa je bil že tago gost, da je bil primeren za v kozarce, kot marmelada.
Predokušanje ostankov iz pribora je dalo optimistične namige o dobrem okusu.

Stara postaja, mogoče je v tvojem primeru res vredno poskusiti uporabiti ostanek s kombinacijo jabolk.

Objavljeno: Pe Avg 28, 2020 3:35 pm
Napisal/-a stara postaja
O, hvala za odgovor. Toliko lepega pišejo o koristnosti aronije, da je res škoda zavreči!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)