Flancati - krhki

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Flancati - krhki

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za tiste, ki nimajo radi mastnih:

4 rumenjaki
25 dag moke
1 celo jajce
2 žlici ruma
1 žlica mleka
1 vanilijev sladkor
sol ni nujna, če že, solimo po lastnem preudarku, jaz jih ne.

Iz sestavin ugnetemo testo in ga pustimo počivati v krpi ali pokriti posodi eno uro. Nato ga razvaljamo in narežemo na kvadrate ali ozke pravokotnike. V kvadrate naredimo dve do 3 zareze, v ozke pravokotnike le eno. Ozke pravokotnike enkrat ali dvakrat prepletemo, odvisno od dolžine.

Ocvremo jih v vročem olju in odlagamo na papirnate serviete, da se odtečejo. Kose malo ohladijo, jih potresemo s sladkorno moko.

Vir: revija Naša žena izpred treh ali več desetletij.
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Starejša hči je v srednji šoli dobila močno željo, da se nauči kuhati in peči še kaj posebnega. Delali sva krhke flancate, drugič jih je že delala sama. Bili so tako kamnito trdi, da z današnjimi zobmi ne bi nič opravila, bi si jih polomila. No, takrat smo se potrudili in se preglodali skoznje.
Ključ do uganke: vzela je beljake, ne rumenjakov. Ampak naučila se je pa._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Prispevkov: 2511
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, kaj pa belo vino? Wink_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa: ne v testu za flancate, v kozarcu zraven, ko so že na mizi. Wink Laughing
Odgovori