Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lokacija cisterne za vodo

crtj-admin
Site Admin

Lokacija cisterne za vodo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
bojanpet

Odgovor Napisal/-a bojanpet »

Pozdravljeni!
Imam dilemo glede lokacije postavitve cisterne za vodo. Poleg rastlinjaka mi raste oreh, ki se razteza tudi preko strehe, iz katere bi v cisterno lovil deževnico. Problem je v tem, da je to ravno oreh, za katerega je znano, da listi škodijo rastlinam. No, vsaj v kompost se orehovega listja po navadi ne daje. V žleb in posledično v cisterno se bo sigurno nalovilo kaj orehovega listja, ki se bo tam namakalo v vodi in razpadalo. Zanima me, če bi vi s tako deževnico zalivali svoje gredice in zakaj ne?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Preden voda steče v cisterno, namesti mrežo, ki jo boš redno čistil. Ta bo ulovila listje. Težav tako ne bo.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

Včeraj sva s sinom postavila 1000 litrsko cisterno za vodo. Danes je pa še uredil dovod vode v cisterno in odvod odvečne vode.
Zelo dobro je vse uredil. Imam namen še eno postavit pri vogalu hiše, kjer je žleb. Kvadre že imam, nimam pa še cisterne.

Tako bom imela 3900 l deževnice. In če bom gospodarno ravnala z vodo, ne bo potrebno zalivat z vodo iz vodovoda.

Je pa že kar precej suho tudi od tega vetra, ki piha iz dneva v dan.

Lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

cinija1 je napisal/a:
... Je pa že kar precej suho tudi od tega vetra, ki piha iz dneva v dan.
Saj za danes ponoči obljubljajo dež Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz dam cedilo, ki se lepo vsede v odprtino cisterne. Vsake toliko časa malo privzdignem dotok vode in očistim cedilo. To deluje.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

bojanpet je napisal/a:
Pozdravljeni!
Imam dilemo glede lokacije postavitve cisterne za vodo. Poleg rastlinjaka mi raste oreh, ki se razteza tudi preko strehe, iz katere bi v cisterno lovil deževnico. Problem je v tem, da je to ravno oreh, za katerega je znano, da listi škodijo rastlinam. No, vsaj v kompost se orehovega listja po navadi ne daje. V žleb in posledično v cisterno se bo sigurno nalovilo kaj orehovega listja, ki se bo tam namakalo v vodi in razpadalo. Zanima me, če bi vi s tako deževnico zalivali svoje gredice in zakaj ne?

Dodaj nekaj takega na dovodno cev, bo večina listov ostala zunaj:

https://www.ekohit.si/izdelek/3p-filter-za-listje-s-funkcijo-polnjenja/
Odgovori