Kitajska volčja jagoda - Goji lycium

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Kitajska volčja jagoda - Goji lycium

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Kitajska volčja jagoda - Goji lycium

Obrezovanje in vzgoja (v angleščini): http://www.gojitrees.com/gojipruninginstruction.htm


Avtor: muha
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sonceluna 23 Okt 2013

Nisem zasledila teme o goji jagodah, pa jo odpiram kar na tem mestu. Če sem se zmotila me prosim kr prestavite.
Je mogoče kdo že sušil goji jagode in kateri postopek je uporabil? Letošnja prva letina je bila izjemno obilna in jih ne moremo sproti pojest, pa tud posušene so mi boljšega okusa kot sveže.

Takole polni so bili štirje grmi:




Nazadnje urejal/a muha 23 Okt 2013 14:30; skupaj popravljeno 1 krat
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz sem jih, sušijo se brez problema, na peki papirju in na krušni peči ali pa sušilcu. Najboljši so v medu z drugim suhim sadjem, tudi lepo rdeči ostanejo - dekorativno. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Sonceluna
Prispevkov: 654
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Darso kok časa si jih mela v pečici in na koliko stopinj? Eni smo še telebani za te stvari Laughing
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz to počasi sušim, več kot 60-70 stopinj ne in v ventilatorski pečici, postopoma vsak dan za 2 ure vklopim in pustim. Na krušni peči dam gor ko jo zakurim in pustim par dni, da je suho. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Sonceluna
Prispevkov: 654
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Darso najlepša hvala za info!
Aye-Aye
Prispevkov: 1741
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Jaz jih sušim kar na okenski polici, na pladnju razprostrto, pa so se tudi prav lepo posušile. Le opažam da okus, ni tako sladek kot pri kupljenih, tako da tale ideja Darso o shranjevanju v medu je zelo zanimiva. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A-A, te kupljene so menda iz posebne odbrane (ali kultivirane) sorte. Vsa tale gospod TUKAJ trdi tako.
TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Tudi naša je zgleda iz ene "švoh" serije. V treh-štirih letih je mogoče naredila za pest plodov, kateri pa so bolj kot ne grenki, za povrhu jo pa še pepelasta plesen napada.


Za moje pojme, škoda prostora.
Odgovori