Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paul Ricard/Moondance
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Paul Ricard/Moondance
(Prenos iz arhiva)
Citiram: |
Jamain HMF jo navaja z več imeni: Paul Ricard je registrirano, prodajno pa je poznana tudi kot Moondance, Spirit of Peace in Summer's Kiss. Lepa imena, ne? Gre za Meillandovo hibridno čajevko svetlo jantarjeve barve (tako ji pravi hmf) z zelo polnimi cvetovi popolne oblike, ki močno diši po anisu ali sladkem korenu (Italijani temu pravijo liquirizia, v praksi pa ste verjetno vsi videli, če že ne jedli, tiste črne bombone močnega okusa - to je to). Saj sem že večkrat omenila to vrtnico, ampak se mi zdi, da si zasluži svojo temo. :grin: Naš je bil sajen leta 2007, precej pozno spomladi, razrasel se je hitro in postal čudovit grm, poln, lepo raščen in tudi na koncu sezone ne previsok (kak meter, mogoče malo več). Slike sem izbrala vse izmed lanskih, da se bo videlo, kako se razraste v eni sezoni. In kako obilno pocvita. Praktično je cvetela pol leta: prvi cvet 8. maja, zadnje pa sredi decembra. Ni slabo, ne? Na prvi sliki je videti obrezana rastlina, ko je začela brsteti (marec 2011) Na drugi sliki je prvi cvet sezone, 8. maja 2011. No, 22. maja je bila že v polnem razcvetu, vendar še skromna: Sredi junija se je že pripravljala na nov val cvetov, lepo obraščena in zgoščena: Konec junija so bili cvetovi na primer taki: v začetku julija je bila spet v polnem razcvetu, kljub soncu suši ipd. No, še je ponavljala vmes, septembra na primer sem posnela tudi tole sliko: In zadnji cvet v letu se je odprl 8. decembra (!!!) 2011. Tako, upam, da sem koga navdušila. Po mojem bi bili zadovoljni kot jaz. |