Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krvavi mlečnik - Chelidonium majus

crtj-admin
Site Admin

Krvavi mlečnik - Chelidonium majus

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Zdravo! Ne vem kje bi lahko zastavila to vprašanje in sem se odločila, da bom, kar tukaj odprla temo. Zanima me, kaj je bolje za odstranjevanje bradavic, tinktura iz krvavega mlečnika ali olje iz krvavega mlečnika? Bolj se nagibam olju. Ampak želim tudi vaše mnenje. Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz uporabljam kar sok iz sveže utrgane rastline. Je trdožive sorte, lahko jo gojiš tudi v loncu.

Dodala sem še znanstveno ime in v izogib nesporazumom, ki se radi pojavijo ob uporabi le slovenskih poimenovanj, še link do fotografije

Deluje pa le na prave bradavice. Na izrastke druge sorte žal ne. Domnevam, da to isto velja tudi za olje oz. tinkturo.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Muha, hvala za odgovor. Ja tudi jaz uporabljam sok iz sveže utrgane rastline. Ampak bi si rada naredila tudi olje ali tinkturo iz krvavega mlečnika, da mi je rastlina v pomoč za odstranitev bradavice tudi, ko rastlina ne cveti v naravi.
Life is like a game ... play it ...

Slika
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Wartner ipd zadeve so zdaj toliko vrhunske stvari, da res ne vidim nobene potrebe po mlečku. Ker slednji poškoduje veliko več kože kot konica tistega pisala. V času, ko sem jaz imel več bradavic, je obstajal le mleček, suhi led pei dermatologu (katastrofa, pol prsta zmrznilo..) in nekaj premazov s florouracilom. nedolgo tega sem z wartnerjem ali nekaj podobnega, odstranil bradavico iz lasišča, z lahkoto, ciljano, neboleče, vsak dan ponoviti, pa je šla... skoraj brez poškodb kože, brez obarvanja itd._________________NM
Odgovori