Ovseno mleko
-
- Site Admin
Ovseno mleko
(Prenos iz arhiva)
-
- Kraj: Ljubljana
Ovseno mleko, po novem ovseni napitek.
Občasno se mi zdi da mi kravje mleko ne odgovarja preveč. Oziroma moji prebavi.
Nekajkrat sem že pil razno rastlinsko mleko, ampak tako kar mimogrede; brez da bi poskusil ugotavljati pluse in minuse.
Te dni sem se malo izobraževal, po vsem kar sem prečital, bi mi najbolj odgavarjalo ovseno mleko. Pa tudi zelo enostavno in poceni se ga da narediti doma.
Ga je že kdo "prideloval" doma?_________________mfranc
Občasno se mi zdi da mi kravje mleko ne odgovarja preveč. Oziroma moji prebavi.
Nekajkrat sem že pil razno rastlinsko mleko, ampak tako kar mimogrede; brez da bi poskusil ugotavljati pluse in minuse.
Te dni sem se malo izobraževal, po vsem kar sem prečital, bi mi najbolj odgavarjalo ovseno mleko. Pa tudi zelo enostavno in poceni se ga da narediti doma.
Ga je že kdo "prideloval" doma?_________________mfranc
-
- Kraj: Ljubljana
-
Ovseno mleko pripravljam sama ze par let. Meni je sicer najboljse mandljevo, rada imam pa tudi ovseno.
Priprava: ena skodelica ovsenih kosmicev
tri do stiri skodelice hladne vode
dva do tri datelja,ce zelimo bolj sladko
Vse skupaj stresem v blender in zmiksam. Nato precedim skozi gosto cedilo. Usedline tudi ne zavrzem. Uporabim jo za v testo za kruh ali za palacinkino maso ali kaj podobnega, kar pac delam._________________CARPE DIEM
Priprava: ena skodelica ovsenih kosmicev
tri do stiri skodelice hladne vode
dva do tri datelja,ce zelimo bolj sladko
Vse skupaj stresem v blender in zmiksam. Nato precedim skozi gosto cedilo. Usedline tudi ne zavrzem. Uporabim jo za v testo za kruh ali za palacinkino maso ali kaj podobnega, kar pac delam._________________CARPE DIEM
-
- Kraj: Žiri-NM
17 let nazaj so dali tudi meni recept za rastlinske napitke, pa jih nikoli nisem delala, ker jih nisem uporabljala oz. sem kupila rižev napitek z morskimi algami (kalcij).
Mfranc, ravno nekaj dni nazaj sem poskusila mlečne izdelke brez laktoze, pa nima smisla, ne odgovarja mi kravje mleko v nobeni obliki. Ker ga ne uživam, bom pač tiste palačinke enkrat na dva meseca delala z riževim mlekom. toliko o moji izkušnji, ni pa nujno, da bi tudi tebi škodovalo. V lekarni lahko kupiš encim laktaze, če ne moreš brez mlečnih izdelkov. Zaužiješ med mlečnim obrokom. Nimam izkušenj
Meni ovseno in mandljevo nista všeč, sploh slednje mi diši po plastiki, pa pojma nimam, zakaj. Boljša polovica pa obožuje ravno ta dva rastlinska napitka.
Kar ti ustreza, to uživaj, kot piše Pepe._________________Lp, Živa
Mfranc, ravno nekaj dni nazaj sem poskusila mlečne izdelke brez laktoze, pa nima smisla, ne odgovarja mi kravje mleko v nobeni obliki. Ker ga ne uživam, bom pač tiste palačinke enkrat na dva meseca delala z riževim mlekom. toliko o moji izkušnji, ni pa nujno, da bi tudi tebi škodovalo. V lekarni lahko kupiš encim laktaze, če ne moreš brez mlečnih izdelkov. Zaužiješ med mlečnim obrokom. Nimam izkušenj
Meni ovseno in mandljevo nista všeč, sploh slednje mi diši po plastiki, pa pojma nimam, zakaj. Boljša polovica pa obožuje ravno ta dva rastlinska napitka.
Kar ti ustreza, to uživaj, kot piše Pepe._________________Lp, Živa
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: