Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sodelovanje v poskusu ljubiteljske znanosti - stročnice

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Sodelovanje v poskusu ljubiteljske znanosti - stročnice

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Plamenka, hvala za tole Very Happy Mogoče se pa prijavim. Samo, ne vem, kam bi še uvrstila kakšno sorto fižola. Ob vseh tisitih, ki jih že želim ohraniti. Confused_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Super, če se boš prijavila. Saj dobiš samo pet različnih sort. Mogoče bo pa med njimi kakšna zanimiva. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Zanimivo. Tudi mene mika, čeprav je na mojih dobrih 100 kvadratnih metrih tudi vedno stiska s prostorom ...
brbr

Sem se opogumila in prijavila. Zdaj čakam, če bom izbrana ali ne._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Super, brbr! up Zagotovo boš izbrana, po moje v Sloveniji ni veliko tako primernih oseb za to, kot si ti.
brbr

O, Plamenka, hvala za tako lepo mnenje._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sem se pred nekaj dnevi tudi sama prijavila. Pa me je kar minilo, predvsem FB "stroka" v tem vidi zaroto. Po mnenju nekaterih naj bi bil vse skupaj le poskus razširiti gensko spremenjena semena, ki bodo uničila naše domače sorte, nič ne bo več klilo in bomo na koncu odvisni le od kupljenih semen. Ko sem omenila, da Kmetijskemu inštitutu Slovenije, ki pri nas vabi k sodelovanju, strokovnosti menda ne gre oporekati, sem dobila odgovor, da je KIS državni, državo vodi EU, naprej multinacionalke ... Pol se pa pejd. Po eni strani res ni nikomur več zaupati, po drugi pa v vsaki stvari ne gre iskati slabih namenov. Kljub pomislekom se nagibam k zaupanju, predvsem zaradi vključenosti KISa, in upam, da ne bomo na koncu naivna ovčja čreda, ki se je pustila zapeljati volkovom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Surprised Confused Rolling Eyes Jaz bi Fb kar ukinila! Res velja tisto, da se za vesolje ne ve, če je neskončno, za neumnost pa obstajajo dokazi!
Kako taki ljudje sploh zmorejo živeti, če na vsakem koraku vidijo zarote? In ne kapirajo, da so ravno s širjenjem take skepse prav oni sami del neke zarote!

Nekaj zaupanja pa vendarle moramo imeti! Dokler ne bodo na dlani čvrsti in neovrgljivi dokazi o nasprotnem, se na take preplahe ne gre ozirati.

PS:
iz objave KIS:

Citiram:
Na Kmetijskem inštitutu Slovenije želimo kot partnerji v projektu INCREASE – Inteligentne zbirke genskih virov stročnic za evropske agroživilske sisteme prispevati k ohranjanju raznolikosti tradicionalnih sort stročnic v Evropi. Pri tem pa potrebujemo tudi vašo pomoč.

Ampak senzacij željno ljudstvo je iz tega pobralo le besedo "genskih" in ta beseda se, kot je "vsakomur jasno uporablja le v zvezi z gensko spremenjenimi organizmi" Rolling Eyes Rolling Eyes Taki "znanstveniki" so celo homogenizirano mleko označili kot gensko spremenjeno. Cool Cool Cool
Odgovori