Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Inka kumara - Cyclanthera pedata - achocha

crtj-admin
Site Admin

Inka kumara - Cyclanthera pedata - achocha

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Inka kumare krasno rastejo in preraščajo vse okoli. Plodovi so prav simpatični, vendar ne znam oceniti, kdaj so zreli ? Prosim strokovnjake za pomoč in kako jo najraje pripravite.

Hvala in lep pozdrav
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Danilo, achocka je zrela, ko postanejo semena v notranjosti črna (cca 5 cm). Surova direktno na vrtu je tako tako, v solati stopnjo boljša, za omake in pohana je še boljša, zmaga pa pečena z paprikami, paradižnikom, jajčevci , bučkami in krompirjem.

Lep pozdrav
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Takole lepo je delala ačoča vse do decembra, kot podivjana se je opirala na vse kar je prišlo napoti.

Ker jih je bilo preveč za sprotno uporabo sem jih predelala v nekakšen ajvar. Njami! Wink Very Happy
Vesna

Odgovor Napisal/-a Vesna »

Meni so pa vložene super, celo bolj kot navadne kumarice. Pa tudi achochina "kumarična" juha je odlična!
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz bi imela seme tej kumaric če ji h ima kdo za odstopiti
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pred par leti sem dobil seme "inka kumare"ki pa je imela gladke sadeže v obliki malih paprik.Okus mi ni bil všeč zato je nisem gojil več.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ima kdo kakšno seme viška?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Na starem forumu ga ponujata dve članici.
Odgovori