Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Špageti po Siciliansko
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Špageti po Siciliansko
(Prenos iz arhiva)
Včasih, ko so deževni dnevi se rad spravim v kuhinjo in kaj ustvarjam.
Tokrat sem se lotil preproste jedi, katero sem videl pred časom na TV, ko je bila oddaja o potovanju po Italiji.
Pa pojdimo k receptu...za nekje 3 osebe.
Potrebujemo:
3 ali 4 stroke česna
3 ali 4 vejice peteršilja
1 čajno žličko mlete paprike
1 čajno žličko grobo mlete "tucane" paprike
4-5 kose češnjevega paradižnika
3 žlice olivnega olja
Postopek:
Česen in peteršilj na fino sesekljamo ( kot za tržaško omako) , dodamo papriko in vse skupaj premešamo v hladni ponvi.
Dodamo češnjev paradižnik, ki ga narežemo na četrtinke, ali bolj in ga skupaj z oljem dodamo v ponev.
Vse skupaj premešamo in nato na štedilniku segrejemo do faze vrenja olja, nakar takoj odmaknemo, da česen ne zagreni.
Lotimo se kuhanja špagetov po običajnem postopku.
Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in v primerni posodi vse skupaj z pripravljeno omako zmešamo.
Jed je pripravljena....pa dober tek !
Tokrat sem se lotil preproste jedi, katero sem videl pred časom na TV, ko je bila oddaja o potovanju po Italiji.
Pa pojdimo k receptu...za nekje 3 osebe.
Potrebujemo:
3 ali 4 stroke česna
3 ali 4 vejice peteršilja
1 čajno žličko mlete paprike
1 čajno žličko grobo mlete "tucane" paprike
4-5 kose češnjevega paradižnika
3 žlice olivnega olja
Postopek:
Česen in peteršilj na fino sesekljamo ( kot za tržaško omako) , dodamo papriko in vse skupaj premešamo v hladni ponvi.
Dodamo češnjev paradižnik, ki ga narežemo na četrtinke, ali bolj in ga skupaj z oljem dodamo v ponev.
Vse skupaj premešamo in nato na štedilniku segrejemo do faze vrenja olja, nakar takoj odmaknemo, da česen ne zagreni.
Lotimo se kuhanja špagetov po običajnem postopku.
Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in v primerni posodi vse skupaj z pripravljeno omako zmešamo.
Jed je pripravljena....pa dober tek !