Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grushka Oranzhevaya

crtj-admin
Site Admin

Grushka Oranzhevaya

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Lansko leto sem si vzel en plod pri Paradajzmaniji. Ko sem letos posejal semena, pa sem hitro opazil, da tukaj nekaj neobičajnega. Nekatere rastline so imele navadne, druge krompirjeve liste. Sumil sem, da se je kaj skrižalo, ampak so rastline bolj ali manj identične razen oblike listov. Tudi plodovi so bolj ali manj isti, le tisti od krompirjastolistne sadike ima za spoznanje večji.
Žal pa ne vem kakšen tip listov ima sorta v originalu.

Potato leaf:

regular leaf:
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

htf-lover, Grushko oranzhevayo sem lani prinesel. Upam, da ti je okus in rodnost všeč. Danes sem si liste še enkrat pogledal in se z malo obotavljanja odločil, da so krompirjevi, vendar tako bolj neznačilni. Odgovor bolj po Pahorjevo, pa mi naj bo zaenkrat. V preteklosti sem gojil tudi Aladin Lamp, ki je po moje ista sorta.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Pa veš, da je ta informacija kar precej ppomagala. Sem ugotovil, da je rusko ime od Aladdin's Lamp Grusha Oranzhevaya. Ta bi naj sicer imela normalne liste, tako da sumim, da se prišlo do neke mutacije. Sicer ne bi bilo prvič, da bi ena sorta imela dve liniji kar se tiče tipa listov, Amazon Chocolate in Hillbilly prav tako lahko imata tako navadne kot krompirjeve liste.
Odgovori