Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Puranova stegna, bedra
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Puranova stegna, bedra
(Prenos iz arhiva)
Prilepim še semle, v "kavici" bi ju kasneje težko našli.
copatka je napisal/a: |
Pečico vklopim na 200 stopinj. Zložim jih na pekač, natrem s česnom, soljo in oljčnim oljem. Malo začinim s svežimi ali suhimi zelišči. Vmes natresem kar precej neolupljenih česnovih strokov. Polijem čez še malo oljčnega olja in dam na kratko na 200 stopinj, kmalu zmanjšam na 180. V stegno zapičim termometer in ko doseže 75 do 80 stopinj (kar je v približno eni uri), je bolj kot ne pečeno. Ponavadi malo pustim še pod infro, da je čim bolj hrustljava koža. Vmes pa parkrat zalijem z malo piva ali belega vina, oziroma s sokom, ki se izceja. Meso je vedno zelo sočno in okusno. Se mi zdi, da uboge purane kar premalo uporabljamo, nam se zdi odlično meso. Pa ne tisti beli suhi puranovi zrezki, ampak stegna in bedra. Včasih jih kupim in skuham tudi za kužici, sta čisto nori nanje . |
crtj je napisal/a: |
Puranja krača in stegno ... v pečico v pokritem pekaču, na razno zelenjavo (v katero se bo utapljala mast kože), česen, začimbe, počasi dve-tri ure, na koncu meso pada s kosti in je špica. 150-170 večino časa, na Puranji kosi so tipično kar debeli in se splača vanje narediti zareze (v katere lahko potem vtakneš česen, vtreš sol etc). V tej situaciji, ko je vtrta sol, tipično niti ni treba dodajati kakšen tekočine v zelenjavno posteljico, ker bo meso spustilo dovolj soka. Če le pekač ostane zaprt. |