"Martinova" račka, gos

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

"Martinova" račka, gos

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Citirano iz "kavice"

brbr je napisal/a:

Mi imamo za martinovo pojedino vedno račko in gos. Za peko je specialist g. Brbr. Za peko je specialist g. Brbr.
Naredi pa takole: najprej obe ptici obriše, zunaj in znotraj natre s soljo in poprom in ju položi (s prsmi navzdol) eno poleg druge na rešetko, na sredino pečice. Spodaj podloži pekač, kjer se lovi maščoba in sok. V pečici, ogreti na 150st., ju peče cca 2.5 do 3ure. Potem ptici obrne ne hrbet, premaže z medom, pomešanim z vodo, zviša temperaturo na 200st in peče še cca 15min, da se koža lepo zapeče. Meso je več kot odlično.
Pojedina je odlično uspela. S priajtelji smo se mastili in klepetali do večera.


Odgovori