Stran 1 od 2
Pistacijev kolač
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Sr Apr 24, 2024 12:08 pm
Napisal/-a Beki
Ojla,
delim recept za pistacijev kolač z jogurtom, prepisan je iz kuharske knjige "Toplo priporočam".
240g masla
180g sladkorja
1.5 žlice cointreauja
1.5 žličke vanilijeve esence (jaz dam vanilin sladkor)
3 jajca
4 žlice čvrstega jogurta
1 olupljena pomaranča
100g pistacij (oluščenih, kar je cca 220g neoluščenih, če sproti kako pozobaš)
300g moke
1 žlička pecilnega praška
ščepec solli
1/2 žličke sode bikarbone
Maslo, ki naj obvezno prej nekaj časa odsedi na sobni temperaturi, penasto vmešamo s sladkorjem. Postopoma dodajamo še jajca in cointreau. V blenderju zmiksamo pistacije, pomarančo in jogurt. Moko zmešamo s soljo, sodo in pecilnim praškom.
V jajčno-masleno zmes nato postopoma dodajamo pistacijevo maso in suhe sestavine (moka). Temeljito premešamo, pečemo cca 40 minut na 175.Nazadnje urejal/a Beki 25 Apr 2024 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Sr Apr 24, 2024 12:25 pm
Napisal/-a brbr
Njam, njam, imam slasten spomin nanj. Hvala._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 12:55 am
Napisal/-a MijaLan
Zelo je bil okusen. Torej s pistacijami zmiksamo še pomarančo? Celo ali olupljeno?
Hvala za peko!
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 9:53 am
Napisal/-a Beki
Ojla, z veseljem še kdaj!
Pomarančo olupimo. Če bi vzeli neškropljeno in je ne bi olupili, bi bil kolač verjetno pravtako užiten, le okus po pomaranči bi prevladoval, za kar je pa škoda pistacij
Lp, BekiNazadnje urejal/a Beki 25 Apr 2024 08:34; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 10:15 am
Napisal/-a lpmami
Dober je tale kolač. Na pomarančo se spomniš spotoma a je del recepta (ni navedena med sestavinami)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 10:37 am
Napisal/-a Beki
Hvala za opozorilo lpmami. Sem popravila, sedaj je olupljena pomaranča med sestavinami.
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 10:52 am
Napisal/-a mil
Pozdrav
Kaj je cointreau?
vala
Vse lepo,-Miljenka
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 12:06 pm
Napisal/-a Beki
Draga Mil,
cointreau je francoski pomarančni liker. Brez slabe vesti ga lahko izpustiš, pa bo pecivo vseeno uspelo. Jaz sem ga prvo leto, odkar imam recept, vedno delala brez, ker ga nikjer nisem našla.
Lp, Beki
Objavljeno: Če Apr 25, 2024 12:45 pm
Napisal/-a metuljc
Letos s tem likerjem ne boš imela težav, a ne? Vsaj poslej ne, če si jih imela do zdaj.