Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mirabilis jalapa - nočna frajla

crtj-admin
Site Admin

Mirabilis jalapa - nočna frajla

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Verjetno vsem poznana enoletnica, ki se ponavadi v zadostni količini sama zaseje. Ima precej velika zanimiva semena. Sem pa bral, da se lahko korenike izkoplje in shrani čez zimo ter naslednjo pomlad znova posadi. Meni to eno leto ni uspelo, potem pa nisem več poskušal...

Nazadnje urejal/a greeny 26 Sep 2014 14:14; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako dolgo cveti? V katerih mesecih, mislim?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Sem že našla, junij do oktober._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hej, jaz imam občutek da je to trajnica vsaj tukaj pri nas v I. ko smo bili otroci smo z cvetovi rdeče mazali nohte. ma ke fino se nama je zdelo, "polakirane" tako na roza. oh kdaj je to bilo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

voda je napisal/a:
ko smo bili otroci smo z cvetovi rdeče mazali nohte. ma ke fino se nama je zdelo, "polakirane" tako na roza. oh kdaj je to bilo. lpvoda

Mi smo si pa iz polovic cvetnih lističev rdečih dalij, ki smo jim vedno rekli samo regine, na ustnice nalepili šminko. In, seveda, oh, kdaj je že to bilo ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Nočnim frajlam smo rekli gospodične. Pri eni hiši so jih leta in leta imeli cele grme ob žični ograji in so se meni vedno zdele trajnice._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Bi kar rekel, da so na celini enoletnice. Če grm le zraste kot je treba, poskrbi za ogromno semen, iz katerih potem vsaj nekaj rastlin naslednjo pomlad nadaljuje vrsto. Kljub obilici semen ne kalijo množično, je pa zmeraj dovolj, da ostanejo.
Bral sem tudi, da bi se baje lahko izkopal gomolj, ki ga naredi in se spomladi spet posadil. Sem enkrat poskusil, pa ni pognala, in se ne ubadam več s tem.
Semen imam precej, če kdo želi...
bobolino

Rozaste imam, rumenih ne... Wink

tako da....jaz ponujam pa semena rožnatih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

... pa bodimo kompletni - jaz imam pa še 20 semen belih Smile
Odgovori