Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
KITAJSKI KROMPIR IN ČILI FIŽOL
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
KITAJSKI KROMPIR IN ČILI FIŽOL
(Prenos iz arhiva)
KITAJSKI KROMPIR IN ČILI FIŽOL
ZA ŠTIRI OSEBE
4 srednje veliki krompirji, narezani v majhne kose
3 spomladanske čebulice, narezane
1 veliki sveži čili, narezan
2 žlici sončničnega olja
2 stroka česna, zdrobljena
400 g rdečega vloženega indijanskega fižola, odcejenega
2 žlici sojine omake
1 žlica sezamovega olja
Sol in poper
1 žlica sezamovih semen
Svež koriander ali peteršilj, narezan
Kuhajmo krompir, dokler ni primerno mehak, paziti moramo, da je še vedno čvrst in ne prekuhan. Odcedimo.
V ponvi ali wok-u prepražimo čebulo in čili približno 1 minuto, nato dodamo česen in pražimo še nekaj sekund.
Dodajmo krompir, dobro premešamo, nato še fižol, sojino omako in sezamovo olje. Začinimo po okusu s soljo in poprom in kuhajmo vse skupaj, dokler niso vse sestavine primerno segrete. Okrasimo s sezamovimi semeni, koriandrom in peteršiljem._________________
ZA ŠTIRI OSEBE
4 srednje veliki krompirji, narezani v majhne kose
3 spomladanske čebulice, narezane
1 veliki sveži čili, narezan
2 žlici sončničnega olja
2 stroka česna, zdrobljena
400 g rdečega vloženega indijanskega fižola, odcejenega
2 žlici sojine omake
1 žlica sezamovega olja
Sol in poper
1 žlica sezamovih semen
Svež koriander ali peteršilj, narezan
Kuhajmo krompir, dokler ni primerno mehak, paziti moramo, da je še vedno čvrst in ne prekuhan. Odcedimo.
V ponvi ali wok-u prepražimo čebulo in čili približno 1 minuto, nato dodamo česen in pražimo še nekaj sekund.
Dodajmo krompir, dobro premešamo, nato še fižol, sojino omako in sezamovo olje. Začinimo po okusu s soljo in poprom in kuhajmo vse skupaj, dokler niso vse sestavine primerno segrete. Okrasimo s sezamovimi semeni, koriandrom in peteršiljem._________________