Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aloe vera in Aloe arborescens

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Aloe vera in Aloe arborescens

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

OPIS

dodala muha

Zdravilna sočnica, posodovka.

Zdravilnost in uporaba_________________
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Kje se da tole nabaviti, ta rastlina?
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Gringo je napisal/a:
Kje se da tole nabaviti, ta rastlina?

Gringo, če ti to kaj pride prav:

Če jo misliš alojo gojiti zaradi zdravilnosti je baje Aloe arborescens - drevesasta aloja bolj zdravilna kot Aloe barbadensis (Aloe vera).

Na netu sem videla, da se jo da nabaviti:

http://aloearborescens.si/secovlje/

http://aloearborescens.si/novo-mesto/

Odgovor Napisal/-a paprika »

Zanima me za katero sorto gre in kako se dela oziroma odstranjuje stranske poganke saj jih je precej
kak nasvet o nadaljni vzgoji..je pa rastlina stara 3 leta.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Potegni rastlino iz lončka skupaj z zemljo. Verjetno bo ena velika kepa korenin in skoraj nič zemlje. Z rokami zrahljaj kepo korenin. Postopoma vleči poganjke narazen. Verjetno se bo kar nekaj korenin potrgalo, ampak brez skrbi se lepo prime večina poganjkov, če je vsaj nekaj koreninc na njemu.
L.p.
Peter
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Jaz mislim, da to ni nobena od ta zdravilnih aloj. Kljub temu pa zelo lepa za okras Wink .
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

greeny je napisal/a:
Jaz mislim, da to ni nobena od ta zdravilnih aloj. Kljub temu pa zelo lepa za okras Wink .

Tega sem najmanj vesel, ampak bo držalo saj ima poseben vonj in belkast žele namesto prozornega.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla
Ali je tole Aloa Arborescens?
Shrani.si.
Hvala za odgovor in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Cinija, zgleda noben ni prepričan vase, ampak takole na oko izgleda že tako...

Mene pa zanima, kako na jprezimim aloe vero. Sem jo dobil letos, že lepo raščeno in je res nočem zapraviti... Mislim, da je že suha in jo naj dam kar k ostalim sočnicam čez zimo? Kakšna morda minimalna temperatura iz prve roke?
Odgovori