Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče v omaki
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Buče v omaki
(Prenos iz arhiva)
ZELIŠČNA OMAKA
- 1 jedilna žlica masla
- 1 jedilna žlica moke
- 4 dl mleka
- 2 jedilni žlici drobno sesekljanih zelišč: peteršilja, drobnjaka, kopra,
pehtrana, majarona, muškatnega oreščka, sol, poper
(jaz sicer dam nekoliko več kot 2 jedilni žlici)
Na maslu prepražimo moko, da se speni ter nato med stalnim mešanjem dolivamo mleko ter pustimo, da zavre in se zgosti. Odstavimo, dodamo zelišča, muškatni orešček, solimo in popopramo.
Omako ponudimo k belem mesu, ribam in zelenjavam.
BUČE V OMAKI
- 1 kg buč, naribanih na rezance (buče naj bodo čim manj vodene, lahko
jih tudi nekoliko ožemete, če so buče že stare in vodene)
- 1 čebula
- 3 žlice masla
- 1 žlica moke, sol, jušna kocka
- 1/2 žliče zmlete kumine (prvič ko sem delala, sem jo dala notri, vendar
mi ni bila preveč všeč, naslednjič bom kumino izpustila.. komur je pa
okus všeč, pa naj seveda kar uporabi tudi kumino)
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička peteršilja
- 1 žlička pehtrana
Na maslu opražimo čebulo, dodamo naribane buče, jih potresemo s kumino, dodamo kocko (raje damo domačo vegeto), prilijemo vino in dušimo do mehkega. Moko vmešamo v smetano in dodamo dušenim bučam. Malo pokuhamo, dodamo peteršilj in pehtran ter postrežemo.
- 1 jedilna žlica masla
- 1 jedilna žlica moke
- 4 dl mleka
- 2 jedilni žlici drobno sesekljanih zelišč: peteršilja, drobnjaka, kopra,
pehtrana, majarona, muškatnega oreščka, sol, poper
(jaz sicer dam nekoliko več kot 2 jedilni žlici)
Na maslu prepražimo moko, da se speni ter nato med stalnim mešanjem dolivamo mleko ter pustimo, da zavre in se zgosti. Odstavimo, dodamo zelišča, muškatni orešček, solimo in popopramo.
Omako ponudimo k belem mesu, ribam in zelenjavam.
BUČE V OMAKI
- 1 kg buč, naribanih na rezance (buče naj bodo čim manj vodene, lahko
jih tudi nekoliko ožemete, če so buče že stare in vodene)
- 1 čebula
- 3 žlice masla
- 1 žlica moke, sol, jušna kocka
- 1/2 žliče zmlete kumine (prvič ko sem delala, sem jo dala notri, vendar
mi ni bila preveč všeč, naslednjič bom kumino izpustila.. komur je pa
okus všeč, pa naj seveda kar uporabi tudi kumino)
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlička peteršilja
- 1 žlička pehtrana
Na maslu opražimo čebulo, dodamo naribane buče, jih potresemo s kumino, dodamo kocko (raje damo domačo vegeto), prilijemo vino in dušimo do mehkega. Moko vmešamo v smetano in dodamo dušenim bučam. Malo pokuhamo, dodamo peteršilj in pehtran ter postrežemo.