Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Nevem ali sem že napisala, kakšen bergold sem imela letos. Dva poganjka visoka skoraj dva metra, nekaj steokov pravih rumenih, nekaj zelenih ploščatih in žuknatih. Seme sem kupila. Kaj delajo v teh časih s semeni, res nevem.
Sem pa čisto pozabila posaditi nizkega Anellino di Trento, ki mi je zelo dober. Dober je tudi za v kozarec in za v zamrzovalnik.

Posadila sem ga šele 18.7. za Kresnikom.
lp cinijja_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz sem pa od prijateljice dobila semena tega fižola. Ne vem imena, ampak obložen je neverjetno. Tudi stroki so izjemno veliki, okus pa še poročam.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tiana, kakšno je bilo zrnje, ko si ga sejala? Kdaj si ga sejala? Kakšne brave je cvetje? Če boš katerega pustila dozoreti, bo zanimivo vedeti tudi, kakšno je suho stročje._________________naredimo svet lepši
Tiana

Brbr, sejala sem ga 3.5., bom poslikala še cvetje ko bom na vrtu. Lahko pustim tudi kakšnega dozoreti.
Tiana

Takole izgleda cvet in obloženost rastline (se vidi, da sem vmes ga že kar nekaj pobrala):

dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Tiana je napisal/a:
Jaz sem pa od prijateljice dobila semena tega fižola. Ne vem imena, ampak obložen je neverjetno. Tudi stroki so izjemno veliki, okus pa še poročam.

meni je bil ta super, imela sem ga cca 7 let nazaj, pa nikoli več našla tega semena...bi bilo ga fino spet imet. vprašaj sosed od kod jih vir_________________sonček je in .....
brbr

Dajta, povejta še, kakšne barve/oblike so zrna. bo lažje pri iskanju/ identifikaciji_________________naredimo svet lepši
Tiana

Brbr jaz bom morala počakati, da kako seme dozori. Luknjast spomin pa to.
soncnica

Odgovor Napisal/-a soncnica »

Brbr, sporočam ti, da mi tvoji fižolčki zelo lepo uspevajo Very Happy
Lp
brbr

To me pa zelo veseli. Izgleda, da bo letos leto fižola in mi je že žal, da sem visokega sadila samo na vrt in ne na njivo, kjer bi letos zagotovo preživel in dobro obrodil._________________naredimo svet lepši
Odgovori