Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kitajska volčja jagoda - Goji lycium

Odgovori
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Letos sadimo novo sorto na tržišču Sweet Amber, ki ima rumeno-oranžkaste plodove. Podobna bi naj bila NO1 ampak z še manj tistega ''nezaželenega'' goji priokusa. Meni je že NO1 super in dovolj sladka.

Po rasti zgleda identična NO1.
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Jaz sem pred leti od forumskih prijateljic dobila podtaknjence goji jagod...veje so preživele,se razrasle vendar še nikoli niso rodile...tudi ta rastlina mi cveti in na koncu nič....

Letos bom poslikala vse skupaj, da mi lahko svetujete.....Če obstaja možnost, da mi nekdo da eno vejico boljše sorte, se priporočam....Hvala vnaprej..._________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

very happy zacvetela mi je črna goji Lycium Ruthenicum.
Lani marca sem jih sejala, obstala je samo ena rastlinica. Joj, sem vesela srčki
Raste pa trapasto, malo gor in malo dol Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Lepo. Me firbec kako črne bodo, pa kakšnega okusa, pa .... itd.
figula

Mene tudi, mene tudi Smile čeprav ne bom huda, če bo tokrat samo cvetela, saj je končno le nekaj več kot leto stara Wink
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ne ne, ali ni že nekaj nastavljenega, tam gori, na spodnji strani, pod prvim vijoličnim cvetkom?

Imej jo čimbolj na zraku, postavi o iz gošče nekam na prepih.

A je spodnji desni sosed vogalko rozinko? (mimogrede, mojtvoj lepo uspeva, pravi dečko je že)
Človeku definitivno deluje domišlija kaj vse tam okoli raste. Laughing
figula

Že to, da cveti v prvem letu starosti je en tak mali čudež Smile. Če bi pa tudi rodila, je to potem res ena posebna frajla.

Prepiha imam ogromno, a je vse na soncu. Se vseeno malo bojim za nežne otročičke, da jih požge. Kasneje, ko bo tale goji starejša, naj bi bila zelo trdoživa.

(imaš ostro oko, res je rozinko Smile hitro pridobiva višino)
borut70

Odgovor Napisal/-a borut70 »

imam goji in tudi pridelka je kar nekaj...ampak...okus je tko zanič, kaj vi delate iz tega? sveže so zanič, posušene pa nevem kam dat....hvala_________________https://www.facebook.com/borut.rojc.3
LosBlancos

Odgovor Napisal/-a LosBlancos »

ima mogoče kdo goji jagodo NO 1 ? bi zelo rad ima kakšen potaknjenec oz nekaj sadezev. sam imam nekega divjaki ki samo raste cveti, sadezev pa nic, pa bi probal z neko bolj zlahtno sorto.

hvala za odgovore.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Iščem pameten odgovor, goji gojim že par let večina je končala v drobilniku zaradi bujne rasti sadežev pa za vzorec, ko sem ga po sili celo leto prikrajševal je kar dobro obrodil. Dobil sem drugo sorto z debelejšimi sadeži in večjo rodnostjo, ki jih že jemo, toda zdaj je udarila plesen.Imam tudi bolgarski NO1, ki pa komaj cveti, plesniv še ni čeprav je v bližini ostalih.Vaše izkušnje?
Odgovori