Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tole pa je?

Odgovori
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Metuljc, hvala za idejo, kaj naj bi to bilo.
Malo sem pobrskala po spletu, a točno takih (še) nisem našla. Mi je pa všeč, da vsaj približno vem, kaj naj bi bil ta križanec med tankom in podmornico.
Razz
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale lepotec vasuje na muškatni kadulji. V resnici je še mnogo bolj intenzivne bleščeče modro-črne barve. Na hrbtu je ves prašen od cvetnega prahu, ki se stresa nanj, ko se rine v cvet. Velik je 3, mogoče celo 4 cm. S krilci tako hitro utripa, da se na sliki vidi samo modrikasta meglica. Žal slabo pozira pred kamero, ves čas je v gibanju, tako da sem ga lahko ujela samo v nenatančen posnetek.
Mogoče bo pri identifikaciji pomagal še kateri od spodnjih posnetkov:

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi na moji kadulji se najde, zadnjič sta bili celo dve. Lesna čebela je to.
Tukaj je njena tema.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sem si ogledala in se malo seznanila s to mogočno krasotico. V tej temi je tudi kvalitetna slika, ki jo kaže v vsej njeni lepoti.
Upam, da še pride, čeprav sem pol kadulje porezala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Na listu fuksije
metuljc

Pravkar iz jajčec izležene ličinke zelene smrdljivke Nazara viridula.
Zelena stenica
Pri nas ji rečemo tudi šuštar, sodi med stenice, Heteroptera.,m žuželke z nepopolno preobrazbo, kjer so ličinke v marsičem podobne odraslim živalim, le kril nimajo nikoli.
Morda še tale dodatek: Življenjski cikel zelene smrdljivke
originalnilist

Oh, nikdar ne bi ugotovila kaj je. Na smrdljivko sploh pomislila ne bi, saj so na sliki luštne, a ne?Hvala naša zakladnica znanja srčki
metuljc

originalnilist je napisal/a:
Hvala naša zakladnica znanja srčki

Embarassed Embarassed Embarassed
Bom večno hvaležna onim, ki so mi ribiško palico potisnili v roke in mi niso hoteli kar rib dajati. (no, saj se razumemo, a ne, o tem, kako do podatkov, v Google dobi je sploh fino)
originalnilist

Ja res je da stric google veliko zna, je pa treba imat neko osnovo kaj in kje iskat.Njemu ne morem poslat sliko da je prepozna, tebi pa lahko Laughing
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Googlu lahko daš tudi sliko v iskanje. Vendar mora biti res precej jasna in enostavna, da najde kaj primerljivega. Recimo pri tvoji je ugotovil to, da je na sliki insekt Smile

Klikneš z desnim klikom na katerokoli sliko na netu in izbereš ukaz spodaj = išči sliko tu: Google
Odgovori