Metuljc, hvala za idejo, kaj naj bi to bilo. Malo sem pobrskala po spletu, a točno takih (še) nisem našla. Mi je pa všeč, da vsaj približno vem, kaj naj bi bil ta križanec med tankom in podmornico.
Tale lepotec vasuje na muškatni kadulji. V resnici je še mnogo bolj intenzivne bleščeče modro-črne barve. Na hrbtu je ves prašen od cvetnega prahu, ki se stresa nanj, ko se rine v cvet. Velik je 3, mogoče celo 4 cm. S krilci tako hitro utripa, da se na sliki vidi samo modrikasta meglica. Žal slabo pozira pred kamero, ves čas je v gibanju, tako da sem ga lahko ujela samo v nenatančen posnetek. Mogoče bo pri identifikaciji pomagal še kateri od spodnjih posnetkov:
_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sem si ogledala in se malo seznanila s to mogočno krasotico. V tej temi je tudi kvalitetna slika, ki jo kaže v vsej njeni lepoti. Upam, da še pride, čeprav sem pol kadulje porezala._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pravkar iz jajčec izležene ličinke zelene smrdljivke Nazara viridula. Zelena stenica Pri nas ji rečemo tudi šuštar, sodi med stenice, Heteroptera.,m žuželke z nepopolno preobrazbo, kjer so ličinke v marsičem podobne odraslim živalim, le kril nimajo nikoli. Morda še tale dodatek: Življenjski cikel zelene smrdljivke
Bom večno hvaležna onim, ki so mi ribiško palico potisnili v roke in mi niso hoteli kar rib dajati. (no, saj se razumemo, a ne, o tem, kako do podatkov, v Google dobi je sploh fino)
Googlu lahko daš tudi sliko v iskanje. Vendar mora biti res precej jasna in enostavna, da najde kaj primerljivega. Recimo pri tvoji je ugotovil to, da je na sliki insekt
Klikneš z desnim klikom na katerokoli sliko na netu in izbereš ukaz spodaj = išči sliko tu: Google